Aanpak Verkeersplan centrum

13 maart

Projectleider Henk Ensing aan het woord

Kun je iets vertellen over de Aanpak Verkeersplan centrum?


We gaan het centrum toegankelijker maken voor het verkeer. Bezoekers met de auto kunnen dichter bij het centrum komen en voor de fietsers worden aparte fietspaden aangelegd. De bereikbaarheid voor de fiets staat centraal in het centrum. Op de rotondes en kruisingen is het fietsverkeer in de voorrang ter stimulering van het fietsgebruik. De oversteek voor fietsers worden gecombineerd met de oversteken voor voetgangers over zebrapaden. Om het centrum tijdens de uitvoeringsfase toegankelijk te houden gaan we het Verkeersplan in vier fases aanpakken.

 

Waar en wanneer start de eerste fase van het Verkeersplan?


We zijn op dit moment druk met de voorbereiding (uitwerken tekeningen) bezig zodat de aannemer weet wat hij moet doen. De planning is dat we in de eerste week van mei gaan starten met de werkzaamheden. Dit gebeurt in 4 fases. Dat heeft te maken met de vier kruispunten die wij één voor één willen aanpakken zodat het centrum altijd bereikbaar blijft. De eerste fase is het kruispunt Esperantolaan/Aziëlaan/Navolaan. Daar gaan wij het kruispunt omvormen tot een rotonde en langs de Esperantolaan en Navolaan komen fietspaden.

Wat is het belangrijkste voordeel dat het Verkeersplan biedt voor de inwoners?
 

Belangrijke voordelen zijn:

  • een betere doorstroming voor het verkeer
  • een beter en veiliger bereikbaar centrum voor met name de fietsers
  • Duidelijke verkeerssituaties

 

Wat vind jij van het Aanpak Verkeersplan centrum?


Het verkeersplan geeft veel duidelijkheid over de verkeerssituaties en -regels. Het zal voor veel mensen een veiliger gevoel geven om op de fiets naar het centrum te komen. Daarnaast wordt er ook veel aandacht besteed aan hoe de omgeving eruit ziet. De toegang naar het centrum zal er hierdoor ook een stuk aantrekkelijker uitzien.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://stadskanaal.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/artikel/detail/News/aanpak-verkeersplan-centrum-254.html