“Dank voor uw hulp!”

3 juni

Burgemeester Klaas Sloots wil u graag bedanken. In maart heeft hij u om hulp gevraagd om hem te laten weten wat Stadskanaal de leukste gemeente van Groningen maakt. Ook wilde hij weten waar u het meest trots op bent in onze gemeente. De burgemeester heeft alle inzendingen gelezen en uw input gebruikt voor de podcast ‘Buiten de grachten’ die in april is opgenomen door OOG TV.

Collage met vier fotos van mooie plekken in Stadskanaal. In het midden een tekening van een duim omhoog.

Burgemeester Klaas Sloots: “Wat mooi om uw reacties te lezen en te ontdekken waar u als inwoners het meest trots op bent. Hartelijk dank hiervoor! Uiteraard wilde ik het liefst alle plekjes en details die u me stuurde vertellen in het programma. Dit was door de vele suggesties niet mogelijk. Ik heb daarom over de plekjes verteld die door de meeste van u werden genoemd.”

Wat is het mooiste plekje?

Uit de meer dan 70 reacties blijkt dat u het meest trots bent op het Julianapark, de STAR en de Rode loper: ‘de brug als verbinding tussen de Veenkoloniën en Westerwolde’. Ook ons ‘knoal, is vaak genoemd: ‘het varen langs de rijke historie van Stadskanaal Noord, via de watertoren naar Musselkanaal’. Verder is meerdere keren de natuur in onze gemeente genoemd. De mooie wandel- en fietsroutes, het zingen van de vogels, de rust en de ruimte. Van Alteveer tot aan Ter Wupping en van Musselkanaal tot aan het Pagedal.  ‘Pareltjes’ die minder bekend zijn, maar die u wel erg de moeite waard vindt om te bekijken zijn: het Lindenbos en Lindenmeer, het mozaïek op het oude Philips terrein, het kunstwerk 1787 als onderdeel van de Semslinie kunstlijn en het oude kerkpad die van Onstwedde naar Stadskanaal loopt.

Podcast Buiten de grachten

De podcast waarin onze burgemeester vertelt over de mooiste plekjes is vanaf vrijdag 4 juni te beluisteren via de website van OOG TV. Ook kunt u via alle podcast-apps, zoals Spotify, Google Podcast, iTunes de podcast beluisteren. De makers van ‘Buiten de grachten’ willen graag de inwoners uit de stad Groningen laten horen hoe mooi de provincie Groningen is. Wat zijn mooie plekjes om te bekijken buiten de grachten van de stad. Hiervoor zijn ze onder andere naar onze gemeente gekomen om dit aan onze burgemeester te vragen.