Coming Out Day 11 oktober 2020

9 oktober

Zondag 11 oktober is het Internationale Coming Out Day 2020. Dit laat de gemeente niet ongemerkt voorbij gaan. Aangezien 11 oktober op een zondag valt, wordt de regenboogvlag in de gemeente Stadskanaal op zaterdag 10 oktober gehesen om 10:00 uur. De vlag zal tot aan maandag 12 oktober wapperen. Vanwege de aangescherpte maatregelen rondom het coronavirus is de ceremonie rondom het hijsen van de regenboogvlag in hele kleine kring. Er zal geen wethouder of delegatie van de LHBTI vereniging Veenkoloniën Westerwolde aanwezig zijn. LHBTI staat voor lesbiennes, homo-en biseksuelen, transgender en interseksuelen.

In de bibliotheek van Stadskanaal, de speciaal ingerichte tafel

Hijsen regenboogvlag

Door het hijsen van de regenboogvlag draagt de gemeente uit dat iedereen in vrijheid zichzelf kan zijn. Mensen kunnen om verschillende redenen worden uitgesloten van volwaardige deelname aan de samenleving. Bijvoorbeeld door een beperking, hun leeftijd, etnische herkomst, seksuele oriëntatie of genderidentiteit. Maar ook door armoede of laaggeletterdheid. Het werken aan een inclusieve samenleving vraagt aandacht. Vooral door middel van zichtbaarheid, voorlichting en informatie. 

 

Activiteiten

Daarom zijn er naast het hijsen van de vlag allerlei activiteiten. De bibliotheek Stadskanaal heeft in samenwerking met de LHBTI vereniging een leuke en informatieve informatietafel ingericht. Op dinsdagavond 24 november is er in de bibliotheek een themabijeenkomst over ‘transjongeren’. Uit gesprekken die leden van de LHBTI club hebben gehouden tijdens markten in onze gemeente blijkt dat er behoefte is aan informatie over transjongeren.

Op of rond zondag 11 oktober zijn in het hele land ‘Coming Out Dag activiteiten’. Activiteiten rond deze dag zijn op Twitter te volgen via #regenboogvlag2020 en #comingoutdag2020.

Meer informatie?

Meer informatie kunt u vinden op onze website www.stadskanaal.nl/regenboog.