Bewoners Unikenstraat planten bloembollen

8 november

Al dagen zijn inwoners van de Unikenstraat in de berm langs het kanaal bezig om 11.000 bloembollen in de berm te planten. Afgelopen zaterdag kwam wethouder Goziena Brongers langs om dit bewonersinitiatief een warm hart toe te dragen. Ze stak zelf ook de handen uit de mouwen en hielp de inwoners mee.

Bewoners planten bloembollen

Kleur en fleur

Inwoners van de Unikenstraat hadden de wens om meer kleur in de straat te krijgen. Bovendien wilden ze bijdragen aan de natuur. Twee inwoners namen het initiatief en zamelden geld in bij buren voor bloembollen. Met de bijdrage van 11 huishoudens werden 7.000 bloembollen gekocht. De gemeente deed daar nog eens 4.000 bloembollen bij.

De inwoners kozen voor bollen van tulpen, hyacinten en narcissen. Deze bloemen geven kleur en dragen bij aan de biodiversiteit (= de verscheidenheid aan planten en van insecten). De bloemen worden maximaal 40 centimeter hoog, dit maakt ze geschikt voor de locatie langs de weg. Ze knikken niet als er auto’s voorbijrijden. Zo kunnen de inwoners in het voorjaar lang genieten van de bloemen.

Het harde werken van de inwoners wordt in het voorjaar beloond. Dan bloeien de bloemen in de berm tussen de weg en het kanaal aan de Unikenstraat.