Beschermd wonen melden bij eigen gemeente

4 juni

Wanneer u denkt dat u Beschermd Wonen nodig heeft, dan moet u zich vanaf 1 juli 2021 melden bij uw eigen gemeente. Vanaf 2015 konden alle inwoners van de provincie Groningen zich melden bij team Centrale Toegang Beschermd Wonen in Groningen. Vanaf 1 juli verandert dit.

Bent u een nieuwe cliënt?  

Wilt u zich na 1 juli melden als nieuwe cliënt Beschermd wonen? Dan kunt u zich als inwoner van de gemeente Stadskanaal dus bij ons melden. Wij nemen vervolgens contact met u op en gaan met u in gesprek. Wij zullen ervoor zorgen dat u, als dat echt nodig is, Beschermd Wonen krijgt.

Hoe vraagt u aan?

U kunt online een aanvraag doen voor een gesprek.

Bent u al cliënt Beschermd Wonen?

Als u al cliënt Beschermd Wonen bent dan blijft de hulp aan u hetzelfde. U hoeft dus niets te doen. Wilt u een wijziging in uw situatie doorgeven? Of heeft u de wens om van zorgaanbieder te veranderen? Dan moet u hierover vanaf 1 juli 2021 ook contact opnemen met de gemeente Stadskanaal.

Wat is Beschermd Wonen?    

Beschermd Wonen biedt een veilige woonomgeving. U woont in een instelling, of in uw thuissituatie, waarbij u toezicht en begeleiding heeft. Het doel hiervan kan zijn om u te leren verantwoordelijk om te gaan met uw woonsituatie en uw verplichtingen als huurder. Ook kan op deze manier op u worden gelet om er zeker van te zijn dat u goed voor uzelf en uw medebewoners zorgt.