Liveblog coronavirus

liveblog
dinsdag 22 juni 2021 om 15:00
Coronavirus

Volg onze liveblog voor het actuele nieuws in onze gemeente rondom de coronacrisis.

Besmettingen in de gemeente Stadskanaal?

Bekijk het coronadashboard van de Rijksoverheid voor een actueel overzicht van het aantal positief geteste mensen in Stadskanaal.

Subsidieregelingen

Kijk op de speciale overzichtspagina voor subsidieregelingen waarin de gemeente een rol speelt.

15:00
Kinderexpositie ‘Mijn mooiste dag na corona’
dinsdag 22 juni

In oktober organiseren Welstad, Biblionet Groningen en de gemeente Stadskanaal de kinderexpositie ‘Mijn mooiste dag na corona’. De komende weken reist ter voorbereiding van deze tentoonstelling een Kunstkoffer langs scholen in de gemeente Stadskanaal. In de koffer zit lesmateriaal over wat kunst is en hoe je het kan herkennen. Daarna gaan kinderen zelf aan de slag met een eigen kunstwerk.
Vrijdag 8 oktober wordt de kinderexpositie 2021 geopend. Tijdens ‘Oktober Kindermaand’ hangen er in de bibliotheek en het gemeentehuis kunstwerken van kinderen.

12:00
Groningen niet langer risicogebied voor Duitsland
maandag 21 juni

Duitsland beschouwt de provincies Friesland en Groningen niet langer als risicogebied met veel coronabesmettingen. Wie uit onze provincie naar Duitsland reist hoeft niet langer een negatieve test of inentingsbewijs te laten zien. Ook de quarantaineplicht vervalt. Naast Groningen en Friesland zijn ook mensen uit de provincie Zeeland weer welkom. Inwoners uit andere provincies moeten nog wel aan de maatregelen voldoen bij de grens.

09:00
Nederland gaat bijna volledig van het slot
zaterdag 19 juni

Gisteravond was er weer een persconferentie. Rutte en De Jonge vertelden dat er al 13 miljoen mensen minimaal één prik hebben gekregen. Daarom zijn er versoepelingen vanaf 26 juni:

 

 • Thuis mag u meer visite ontvangen, er geldt geen maximum aantal meer
 • Er zijn geen regels meer voor het aantal mensen in groepen buiten
 • Een mondkapje is alleen binnen verplicht op plekken waar 1,5 meter houden niet kan
 • U mag de helft van de tijd weer op kantoor werken
 • De openingstijden van winkels, restaurants en theaters gaan terug naar normaal
 • Amateurwedstrijd mogen weer, ook met publiek
 • Festivals en andere grote evenementen mogen weer met coronatoegangsbewijs
 • Winkels mogen weer na 22 uur alcohol verkopen
 • Er komen gratis testen voor mensen die op vakantie gaan in juli en augustus

                                    

De basisregels blijven nog wel van kracht: hou 1,5 meter afstand, was je handen, blijf thuis en laat u testen bij klachten. In augustus bekijkt het kabinet of ook deze maatregelen mogen vervallen. Bekijk de uitgebreide versie van de versoepelingen op de website van de Rijksoverheid.

09:30
Vrijdag nieuwe persconferentie
donderdag 17 juni

Morgenavond is er weer een persconferentie over het coronavirus. Het lijkt erop dat er nieuwe versoepelingen worden aangekondigd. Deze stonden gepland voor 30 juni, maar worden vervroegd naar zaterdag 26 juni.

12:30
Weekcijfers corona
woensdag 16 juni

In de periode van 9 t/m 15 juni zijn er in de gemeente Stadskanaal 5 nieuwe besmettingen gemeld door de GGD. Er zijn in deze periode geen inwoners uit onze gemeente overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak van corona zijn er 2529 mensen besmet in de gemeente Stadskanaal. In dezelfde periode zijn er in de provincie Groningen 150 nieuwe besmettingen gemeld (29 per 100.000) en zijn er geen personen overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak zijn er in totaal 37.837 mensen besmet in onze provincie.

10:30
Vanaf 21 juni keuzemogelijkheid voor Janssen-vaccin
maandag 14 juni

Volgende week maandag gaat een telefoonlijn open voor alle 18-plussers die een Janssen-vaccin willen. Jongeren kunnen dan telefonisch een afspraak maken. Hiermee wil het kabinet jongeren de keuze geven welk vaccin ze wensen. Het telefoonnummer wordt vanaf volgende week gedeeld op de website van de Rijksoverheid.  

08:45
Wmo-vervoer / hubtaxi en de opening van de samenleving
vrijdag 11 juni

Nu er steeds minder mensen met corona in het ziekenhuis liggen, heeft het kabinet besloten de coronamaatregelen stap voor stap los te laten. De basisregels blijven van kracht en zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Welke dit zijn leest u op onze website.

15:15
Weekcijfers corona
donderdag 10 juni

In de periode van 2 t/m 8 juni zijn er in de gemeente Stadskanaal 8 nieuwe besmettingen gemeld door de GGD. Er zijn in deze periode geen inwoners uit onze gemeente overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak van corona zijn er 2524 mensen besmet in de gemeente Stadskanaal.
In dezelfde periode zijn er in de provincie Groningen 344 nieuwe besmettingen gemeld (59 per 100.000) en zijn er geen personen overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak zijn er in totaal 37.687 mensen besmet in onze provincie.

08:30
Reisadvies Duitsland naar code geel
donderdag 10 juni

Vanaf vandaag geldt code geel voor Duitsland. Dit betekent dat niet-noodzakelijke reizen, zoals vakantie, weer zijn toegestaan. Reizigers uit Duitsland hoeven bij de grens geen negatieve coronatest te laten zien. Duitsland hanteert nog wel regels voor reizigers vanuit Nederland. Er is bijvoorbeeld nog een test- en quarantaineplicht. Als u langere tijd in Duitsland verblijft, dan heeft u 48 uur de tijd om een test te doen zodra u over de grens bent. Let op: de regels kunnen per deelstaat verschillen. Controleer vooraf de regels per bestemming via de website Nederlandwereldwijd.nl.  

14:15
Trots op de zorghelden
dinsdag 8 juni

Burgemeester Klaas Sloots heeft gisteren namens de bewoners van onze gemeente een speciale vlag gehesen bij het Refaja ziekenhuis om zorgmedewerkers te bedanken voor hun inzet de afgelopen tijd. Lees hier meer over deze actie.

13:45
Afspraak voor vaccinatie? Neem uw gele boekje mee
maandag 7 juni

Vanaf deze week wordt een coronavaccinatie bijgeschreven in het gele vaccinatieboekje. Dit boekje wordt nu al gebruikt voor andere vaccinaties zoals gele koorts en hepatitis A en B. De bijschrijving in het boekje geldt niet als ‘coronapaspoort’. Hierover maakt de minister op Europees niveau afspraken.

13:15
Middelbare scholen weer open
maandag 7 juni

Vanaf deze week zijn alle middelbare scholen weer open voor onderwijs. Sommige scholen openden vorige week hun deuren al. Leerlingen moeten zich bij het verplaatsen in klaslokalen en gangen wel aan de coronaregels houden.

11:30
Keuzehulp coronavaccinatie
vrijdag 4 juni

Twijfels of vragen over het coronavaccin? Het helpt om te bedenken wat voor jou belangrijke redenen zijn om wel of niet te vaccineren.
Dit kun je makkelijk doen via de keuzehulp: www.coronavaccinatie-keuzehulp.nl

13:15
Lukt het niet om online een afspraak te maken?
donderdag 3 juni

Als uw geboortejaar wordt opgeroepen voor een coronavaccinatie, dan kunt u online een afspraak maken. Loopt u tijdens het maken van de afspraak vast? Probeer het dan in een andere browser. Als hetzelfde probleem zich weer voordoet, dan helpt het om de cookies te verwijderen en het cachegeheugen te legen. Hoe u dat doet, leest u op deze vraag & antwoord pagina van de Rijksoverheid.  

12:00
Weekcijfers corona
woensdag 2 juni

In de periode van 26 mei t/m 1 juni zijn er in de gemeente Stadskanaal 24 nieuwe besmettingen gemeld door de GGD. Er is in deze periode één inwoner uit onze gemeente overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak van corona zijn er 2516 mensen besmet in de gemeente Stadskanaal.


In dezelfde periode zijn er in de provincie Groningen 490 nieuwe besmettingen gemeld (95 per 100.000) en zijn er 2 personen overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak zijn er in totaal 37.343 mensen besmet in onze provincie.

11:15
Ticketverkoop Geert Teis van start
woensdag 2 juni

Theater Geert Teis mag vanaf 5 juni weer open voor publiek. Vanaf vandaag start de kaartverkoop voor de voorstellingen. Bekijk de agenda voor de maand juni op www.geertteis.nl

15:15
Nieuwe mogelijkheid vaccinatie voor inwoners 60 tot 65 jaar
dinsdag 1 juni

Inwoners tussen 60 en 65 jaar die nog niet zijn gevaccineerd, bijvoorbeeld omdat ze het AstraZeneca-vaccin hebben geweigerd, kunnen binnen een paar weken alsnog een prik krijgen. Demissionair minister De Jonge maakte dat vandaag bekend. Deze groep kan vanaf zaterdag een afspraak maken en wordt dan gevaccineerd met Pfizer of Moderna. Bekijk alle informatie hierover op de website van de Rijksoverheid.

11:15
Bent u al bijna aan de beurt voor een vaccinatieafspraak?
dinsdag 1 juni

Er worden dagelijks duizenden prikken per dag gezet. Elke week worden mensen opgeroepen op basis van hun geboortejaar. Zo kunnen mensen met geboortejaar 1980 al een afspraak maken. Hou www.rivm.nl in de gaten om op de hoogte te blijven van welke geboortejaren worden opgeroepen. Zodra een geboortejaar gepubliceerd wordt, kan online een afspraak worden gemaakt via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Hiervoor hoeft u niet te wachten op de uitnodigingsbrief.

14:30
Geen test nodig voor bezoek Duitsland
maandag 31 mei

Duitsland verlaagt het risiconiveau voor Nederland. Dit betekent dat er geen sneltest meer nodig is voor een bezoek aan Duitsland dat korter dan 48 uur duurt.

10:15
Pagefestival 2021 gaat door
maandag 31 mei

Op 11 september 2021 staat het Pagefestival op de agenda. Het bestuur heeft bevestigd dat na twee jaren van annulering door corona, het festival dit jaar wel doorgaat.
Kijk voor het programma en het laatste nieuws op www.pagefestival.nl

19:30
Stap 3 van het openingsplan vanaf 5 juni
vrijdag 28 mei

Op 5 juni wordt de derde stap van het openingsplan gezet en gaat bijna alles open, waaronder restaurants en cafés, bioscopen en musea. Er blijven voorwaarden gelden. Door de basisregels te blijven volgen, kan steeds meer. Bekijk de uitgebreide uitleg van het openingsplan op de website van de Rijksoverheid.

10:15
Verlenging steun- en herstelpakket
vrijdag 28 mei

De vooruitzichten voor het economisch herstel na corona zijn positief. Er zijn ook nog veel onzekerheden. Daarom kiest het kabinet ervoor om het steun- en herstelpakket te verlengen tot en met het derde kwartaal van 2021. Lees verder op de website van de Rijksoverheid.

08:45
Persconferentie op vrijdag
donderdag 27 mei

Morgen is er een nieuwe persconferentie van Rutte en De Jonge. De verwachting is dat ze nieuwe versoepelingen aankondigen. Dat is eerder dan verwacht, de persconferenties zijn meestal op dinsdag.

14:00
Weekcijfers corona
woensdag 26 mei

In de periode van 19 t/m 25 mei zijn er in de gemeente Stadskanaal 33 nieuwe besmettingen gemeld door de GGD. Er zijn in deze periode geen inwoners uit onze gemeente overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak van corona zijn er 2492 mensen besmet in de gemeente Stadskanaal.

In dezelfde periode zijn er in de provincie Groningen 631 nieuwe besmettingen gemeld (106 per 100.000) en is er 1 persoon overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak zijn er in totaal 36.853 mensen besmet in onze provincie.

13:30
Toestemming vaccinatiegegevens
dinsdag 25 mei

In de databank van het RIVM houdt de overheid bij wie er gevaccineerd is. Dit gebeurt in het systeem dat CMIS heet. Bij een vaccinatie geef je toestemming om je vaccinatiegegevens in het CMIS te zetten. Als de plannen voor het coronapaspoort doorgaan, dan wordt dit gebaseerd op de gegevens uit het CMIS. Geef je dus geen toestemming om de gegevens te delen? Dan wordt het lastig om een coronapaspoort te krijgen. Let dus goed op bij het invullen van het vaccinatieformulier. Kijk voor meer informatie over de registratie van de coronavaccinatie op de website van de Rijksoverheid.

09:15
Nellie Cooman Games 2021 gaan niet door
vrijdag 21 mei

De Nellie Cooman Games is een sportevenement waarbij basisschooljeugd, gehandicapten, jeugd- en topatleten en chronisch zieken bijeen worden gebracht. Het evenement stond gepland voor 12 juni 2021, maar de organisatie heeft besloten het niet door te laten gaan vanwege de maatregelen rondom corona. Ondanks de versoepelingen is het (nog) niet toegestaan om wedstrijden te organiseren tussen leden van verschillende verenigingen. Het is niet mogelijk om de Games later in het jaar te organiseren, daarom kiest de organisatie voor een volledige annulering.

10:00
Fox vanaf maandag vaccinatielocatie GGD
donderdag 20 mei

Vanaf maandag 24 mei opent de GGD de vaccinatielocatie Fox in Stadskanaal. Er zijn 5 prikkamers ingericht voor het vaccineren. De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid en er zijn verkeersregelaars aanwezig. Er wordt, naast het BioNTech/Pfizer vaccin, ook gebruik gemaakt van het Moderna vaccin en naar verwachting vanaf 1 juni ook het Janssen vaccin.

16:00
Weekcijfers corona
woensdag 19 mei

In de periode van 12 t/m 18 mei zijn er in de gemeente Stadskanaal 23 nieuwe besmettingen (120 per 100.000) gemeld door de GGD. Er zijn in deze periode geen inwoners uit onze gemeente overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak van corona zijn er 2459 mensen besmet in de gemeente Stadskanaal.  

 

In dezelfde periode zijn er in de provincie Groningen 751 nieuwe besmettingen gemeld (123 per 100.000) en zijn er 2 personen overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak zijn er in totaal 36.222 mensen besmet in onze provincie.

09:15
Bibliotheken mogen morgen weer open
woensdag 19 mei

Het kabinet had het niet aangekondigd, maar door de dalende coronacijfers kunnen vanaf morgen ook de bibliotheken weer open. Er gelden wel een aantal voorwaarden: er mag 1 persoon per 25 m2 aanwezig zijn en voor gebruik van computer of studieplek is een reservering vooraf nodig.

Bekijk alle informatie op de website van de Rijksoverheid.

15:45
Versoepelingen gaan door
maandag 17 mei

Vorige week deelde het kabinet mee dat we misschien vanaf woensdag 19 mei kunnen versoepelen, maar dat dit afhankelijk was van de besmettingscijfers. Inmiddels hebben ze goed nieuws gebracht: de cijfers dalen. Hierdoor kan stap 2 van het openingsplan aankomende woensdag ingaan.

11:45
Geboren in 1963, 1964 of 1965? Maak uw vaccinatieafspraak
maandag 17 mei

Mensen geboren in 1963, 1964 of 1965 kunnen vanaf deze week online een afspraak inplannen voor een coronavaccinatie. Dit doet u via www.coronavaccinatie-afspraak.nl en verloopt via de GGD. Daar krijgt u een vaccin van het BioNTech/Pfizer of Moderna. Vanaf morgen ligt de officiële uitnodigingsbrief op de deurmat, maar de afspraak kunt u dus nu al maken. In Nederland vallen ongeveer 450.000 mensen in deze groep. 

17:00
Weekcijfers corona
vrijdag 14 mei

In de periode van 5 t/m 11 mei zijn er in de gemeente Stadskanaal 46 nieuwe besmettingen (170 per 100.000) gemeld door de GGD. Er zijn in deze periode geen inwoners uit onze gemeente overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak van corona zijn er 2436 mensen besmet in de gemeente Stadskanaal. 

In dezelfde periode zijn er in de provincie Groningen 890 nieuwe besmettingen gemeld (149 per 100.000) en zijn er 3 personen overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak zijn er in totaal 35.471 mensen besmet in onze provincie.

12:45
Steeds meer uitnodigingen voor coronavaccin verzonden
woensdag 12 mei

Heeft u een uitnodiging ontvangen voor een vaccinatie en wilt u zich laten vaccineren? Maak dan een afspraak op: www.coronavaccinatie-afspraak.nl De huisartsen en de prikkers op de GGD-locatie staan voor u klaar.

08:30
Vanaf 19 mei mogelijk meer versoepelingen
woensdag 12 mei

Gisteravond gaven Mark Rutte en Hugo de Jonge een persconferentie over de stand van zaken. De belangrijkste conclusie is dat het aantal ziekenhuisopnames daalt en dat daardoor waarschijnlijk vanaf 19 mei meer versoepelingen mogelijk zijn. Op 17 mei beslist het kabinet op basis van de cijfers of deze versoepelingen daadwerkelijk door kunnen gaan.

 

Wat is er aangekondigd?

 • Zwembaden en sportscholen kunnen weer open voor maximaal 30 personen per ruimte
 • Groepslessen mogen weer voor jongeren tot en met 17 jaar
 • Buiten sporten mag weer met maximaal 30 volwassenen
 • Pretparken, dierentuinen en andere buitenparken mogen weer open
 • Muziek-, dans- en toneelles kunnen weer doorgaan
 • Terrassen mogen langer open: van 6 tot 20 uur
 • Vanaf 15 mei vervalt het negatief reisadvies en wordt er per land gekeken wat veilige vakantielanden zijn

Op het reisadvies na, zijn alle versoepelingen dus onder voorbehoud van het besluit van maandag 17 mei. En hoe dan ook blijven de basisregels belangrijk: was uw handen, houd 1,5 meter afstand en blijf thuis en laat u testen bij klachten. Bekijk alle informatie over de versoepelingen en het coronavirus terug op de website van de Rijksoverheid.

10:15
Is uw reisdocument nog geldig?
maandag 10 mei

Nu de maatregelen versoepelen bestaat de kans dat we weer op vakantie kunnen naar het buitenland deze zomer. Mocht u op vakantie willen als dat mogelijk is, controleer dan al uw reisdocumenten op geldigheid. Is een document verlopen of verloopt deze binnenkort, maak dan op tijd een afspraak om dit document te vervangen. Door de coronamaatregelen is het mogelijk dat er langere wachttijden zijn in het gemeentehuis. Dit komt omdat we minder mensen tegelijk mogen toelaten. Verloopt uw reisdocument binnenkort? Vraag dán alvast een nieuw reisdocument aan. Mocht er een versoepeling komen in de reisbranche, dan kunnen wij de aanvragen voor nieuwe reisdocumenten beter verwerken en u voorzien van een nieuw reisdocument.

08:15
Weekcijfers corona
donderdag 6 mei

In de periode van 28 april t/m 4 mei zijn er in de gemeente Stadskanaal 74 nieuwe besmettingen (239 per 100.000) gemeld door de GGD. Er zijn in deze periode 3 inwoners uit onze gemeente overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak van corona zijn er 2390 mensen besmet in de gemeente Stadskanaal. 

In dezelfde periode zijn er in de provincie Groningen 1044 nieuwe besmettingen gemeld (172 per 100.000) en zijn er 6 personen overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak zijn er in totaal 34.581 mensen besmet in onze provincie. 

12:45
Geen persconferentie deze week
maandag 3 mei

De planning was dat het kabinet deze week weer nieuwe versoepelingen zouden aankondigen, maar dat is niet het geval. Deze week is er geen persconferentie. Dit betekent ook dat de versoepelingen die bij stap 2 van het openingsplan staan, minimaal één week worden uitgesteld.

13:30
Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten
donderdag 29 april

Heeft u als gevolg van de coronacrisis meer dan 30% van uw inkomen verloren? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een eenmalige tegemoetkoming TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten). Deze tegemoetkoming bedraagt maximaal € 2.500 per huishouden. Meer informatie en de voorwaarden in het nieuwsbericht op onze website.

10:15
Wanneer word ik gevaccineerd?
donderdag 29 april

Het vaccineren is op stoom, steeds meer mensen zijn gevaccineerd. Wilt u weten wanneer u aan de beurt bent? In dit schema ziet u precies welk geboortejaar wanneer aan de beurt is. Ook ziet u in het schema welke vaccinatie u (waarschijnlijk) krijgt.

13:45
Weekcijfers corona
woensdag 28 april

In de periode van 21 t/m 27 april zijn er in de gemeente Stadskanaal 88 nieuwe besmettingen (268 per 100.000) gemeld door de GGD. Er zijn in deze periode geen inwoners uit onze gemeente overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak van corona zijn er 2316 mensen besmet in de gemeente Stadskanaal.

In dezelfde periode zijn er in de provincie Groningen 1203 nieuwe besmettingen gemeld (206 per 100.000) en zijn er 4 personen overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak zijn er in totaal 33.537 mensen besmet in onze provincie.

11:00
Wmo-vervoer en hubtaxi rijden weer
woensdag 28 april

Nu de avondklok is beëindigd wordt de dienstverlening van Wmo-vervoer hervat. Het Wmo-vervoer en de hubtaxi zijn weer beschikbaar van 6.00 uur ‘s ochtends tot 1.00 uur ‘s nachts. De basisregels en maatregelen blijven voor alle reizigers gelden, ook als u gevaccineerd bent:

 • Maak geen gebruik van Wmo-vervoer als u klachten heeft. De chauffeur kan reizigers bij zichtbare klachten weigeren.
 • Maak alleen gebruik van het vervoer als het echt nodig is en u geen ander vervoer heeft.
 • Reis bij voorkeur buiten de spitsuren (7.00 tot 9.00 uur en 14.00 tot 16.00 uur).
 • Het is verplicht om een mondkapje te dragen.
 • Betaling kan alleen via automatische incasso, machtiging, (gepaste) contante betaling of indien aanwezig (contactloze) pinbetaling.
 • Boek uw reis bij voorkeur 24 uur van tevoren.

Bij vragen of onduidelijkheden kunt u contact opnemen met de vervoerder.

 

13:45
Tozo regeling en inkomstenbelasting 2020
dinsdag 2 februari

Afgelopen week zijn de jaaropgaven verstuurd naar inwoners die gebruik hebben gemaakt van de Tozo regeling.

Hierover komen ontzettend veel vragen binnen. Vooral over situaties waarin u gehuwd of samenwonend bent en uw partner géén Tozo heeft aangevraagd.

Hoe zit het?

Als u, als zelfstandige, een uitkering op grond van de Tozo heeft aangevraagd dan is de toekenning gebeurd aan u én uw partner. De Tozo is een bijstandsuitkering. De hoogte van een bijstandsuitkering wordt vastgesteld naar aanleiding van het gezamenlijk gezinsinkomen. Bij gehuwden en samenwonenden is het daarom niet mogelijk dat slechts één van de partners een uitkering krijgt. Daardoor ontvangen u en uw partner beide een jaaropgave.

Tijdens Tozo 1, die liep vanaf maart tot en met mei 2020, telde het inkomen van uw partner niet mee, maar wordt een deel van de verstrekte uitkering wel bij het inkomen van de partner opgeteld voor de Belastingdienst. Dit heeft in sommige gevallen gevolgen voor de aangifte. Meer informatie staat op de website van de Rijksoverheid.

 

12:00
Basisscholen maandag 8 februari weer open
maandag 1 februari

Vanaf maandag 8 januari gaan de basisscholen, de kinderdagopvang en het speciaal (basis)onderwijs weer volledig open.

Dat heeft het kabinet zondag 31 januari besloten. De buitenschoolse opvang (bso) blijft gesloten. Groepen kinderen op de bso zijn niet gelijk aan die op school, waardoor het openen van de bso tot extra contacten en mogelijk extra besmettingen zou leiden. Meer informatie staat op de website van de Rijksoverheid.

09:30
Avondklok vanaf zaterdag 23 januari
vrijdag 22 januari

De Kamer heeft gisteren ingestemd met een avondklok vanaf aanstaande zaterdag 23 januari 2021.

Dat betekent dat iedereen vanaf zaterdag tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Indien u noodzakelijkerwijs toch na 21:00 uur naar buiten moet, dan heeft u hiervoor een geldige verklaring nodig. Deze kunt u niet aanvragen via de gemeente, maar kunt u downloaden via de site van de Rijksoverheid. Dat geldt ook voor werkgeversverklaringen.
Meer informatie? Kijk op de site van de Rijksoverheid over de avondklok.

16:45
Tozo regeling voor ondernemers
donderdag 17 december

Bent u zelfstandig en getroffen door de maatregelen?

Kijk dan of u in aanmerking komt voor de Tozo regeling en hoe u deze regeling kunt aanvragen.
Wilt u altijd de meest actuele informatie over regelingen voor ondernemers? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid.

 

13:30
Loket derde aanvraagperiode NOW vanaf vandaag geopend
maandag 16 november

Werkgevers die gebruik willen maken van de derde tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) kunnen vanaf vandaag een aanvraag doen bij UWV. Ze kunnen een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming in de loonkosten voor de maanden oktober tot en met december 2020.

De voorwaarden zijn op een aantal punten afwijkend ten opzichte van de vorige periode. Het is voor u als werkgever van belang u zich van te voren goed informeert, zodat de aanvraag in één keer goed en volledig ingevuld wordt. Op de website van het UWV is alle informatie te vinden. Aanvragen voor de derde periode van de NOW-regeling kunnen worden ingediend tot en met zondag 13 december 2020.