Liveblog coronavirus

liveblog
donderdag 4 maart 2021 om 08:15
Coronavirus

Volg onze liveblog voor het actuele nieuws in onze gemeente rondom de coronacrisis.

Besmettingen in de gemeente Stadskanaal?

Bekijk het coronadashboard van de Rijksoverheid voor een actueel overzicht van het aantal positief geteste mensen in Stadskanaal.

08:15
Weekcijfers corona
donderdag 4 maart

In de periode van 24 februari t/m 2 maart zijn er in de gemeente Stadskanaal 73 nieuwe besmettingen gemeld door de GGD. Er is in deze periode 1 inwoner uit onze gemeente overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak van corona zijn er 1765 mensen besmet in de gemeente Stadskanaal.In dezelfde periode zijn er in de provincie Groningen 1234 nieuwe besmettingen gemeld (214 per 100.000) en zijn er 15 mensen overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak zijn er in totaal 25.154 mensen besmet in onze provincie.

08:30
Nieuwe subsidieregeling dorpshuizen
woensdag 3 maart

Met ingang van 1 maart kunnen dorps- en buurthuizen in onze provincie gebruik maken van een nieuwe subsidieregeling.  De regeling is vanuit de provincie Groningen gestart omdat de dorpshuizen erg onder druk staan door de coronacrisis.   
Tegelijkertijd spelen ze een belangrijke rol bij het opvangen van de maatschappelijke gevolgen in de samenleving. Met een bijdrage wil de provincie hen steun bieden in deze lastige periode. Voor elk dorps- of buurthuis is het maximum subsidiebedrag vastgesteld op € 1.250. Er kan éénmaal een aanvraag worden gedaan. Let op: de regeling sluit per 1 augustus 2021 of bij het bereiken van het subsidieplafond.

Meer informatie over de voorwaarden en het aanvragen vindt u op de website van de provincie.

10:30
Buurtbussen rijden deels weer
maandag 1 maart

Het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs gaan per 1 maart weer deels open. De buurtbussen gaan daarom deels weer rijden. De bussen zijn inmiddels corona-proof gemaakt en voorzien van een pinapparaat. Contant betalen kan niet meer.

Niet alle buurtbussen rijden weer als voor de coronacrisis. En een aantal bussen rijdt nog niet. Bovendien kunnen niet alle geplande ritten in de daluren vanaf de start direct worden uitgevoerd. Het is daarom van belang om na te gaan wat de dienstregeling is per buurtbus. Meer informatie hierover staat op www.qbuzz.nl. en www.publiekvervoer.nl. Voor specifieke informatie over de reistijden van de verschillende buurtbussen kan ook contact opgenomen worden met de buurtbusverenigingen zelf.

Voorzorgsmaatregelen:
Voor de veiligheid van zowel de passagiers als de chauffeurs gelden onder meer de volgende maatregelen:

  • Het dragen van een mondkapje door passagiers is verplicht. Het mondkapje moet al op zijn voordat men instapt en kan pas af als de passagier de bus verlaat.
  • Betalen kan alleen met pin. Contant betalen is niet meer mogelijk.
  • Hulp bij instappen en uitstappen door de chauffeur is niet mogelijk door de afstandsmaatregel.
  • De bussen zijn voorzien van een kuchscherm bij de chauffeur en een geavanceerd luchtfiltersysteem.
09:00
Weekcijfers corona
donderdag 25 februari

In de periode van 17 t/m 23 februari zijn er in de gemeente Stadskanaal 57 nieuwe besmettingen gemeld door de GGD. Er zijn in deze periode 2 inwoners uit onze gemeente overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak van corona zijn er 1692 mensen besmet in de gemeente Stadskanaal.


In dezelfde periode zijn er in de provincie Groningen 1183 nieuwe besmettingen gemeld (192 per 100.000) en zijn er 10 mensen overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak zijn er in totaal 23.920 mensen besmet in onze provincie.

12:15
Lockdown en avondklok blijven nodig
woensdag 24 februari

Het aantal besmette mensen neemt minder snel af en stijgt zelfs een beetje. Daarom blijven de lockdown en de avondklok nodig tot en met 15 maart. Omdat de lockdown voor veel mensen zwaar valt, wil het Kabinet versoepelen waar het kan en worden een aantal coronamaatregelen verruimd:

  • Leerlingen van het voortgezet en middelbaar onderwijs mogen minimaal 1 dag per week naar school vanaf 1 maart.
  • Buitensporten en onderlinge wedstrijden spelen met leden van dezelfde vereniging wordt toegestaan voor jongeren tot 27 jaar vanaf 3 maart.
  • Sommige contactberoepen, zoals kappers en masseurs, mogen weer starten vanaf 3 maart.
  • Winkelen op afspraak wordt mogelijk onder strikte voorwaarden vanaf 3 maart.

Alle voorwaarden en meer informatie is te lezen op de website van de Rijksoverheid.

10:45
Weekcijfers corona
donderdag 18 februari

In de periode van 10 t/m 16 februari zijn er in de gemeente Stadskanaal 64 nieuwe besmettingen gemeld door de GGD. Er zijn in deze periode geen inwoners uit onze gemeente overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak van corona zijn er 1635 mensen besmet in de gemeente Stadskanaal.
In dezelfde periode zijn er in de provincie Groningen 974 nieuwe besmettingen gemeld (150 per 100.000) en zijn er 8 mensen overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak zijn er in totaal 22.737 mensen besmet in onze provincie.  

12:15
Aanvragen Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)
maandag 15 februari

U kunt Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aanvragen als u door de coronamaatregelen veel omzet verliest, maar wel doorlopende vaste lasten heeft. De TVL-subsidie is afhankelijk van de hoogte van de vaste lasten en het omzetverlies. Voorheen konden bedrijven alleen van de TVL gebruik maken als ze 3.000 euro per kwartaal aan vaste lasten kwijt zijn. Nu komen óók ondernemers in aanmerking met minstens 1.500 euro aan vaste lasten per kwartaal. Ook bedrijven met meer dan 250 werknemers kunnen nu in aanmerking komen voor TVL. Hou de site van de Rijksoverheid in de gaten voor het moment waarop u de regeling aan kan vragen.
Meer informatie staat op de website van de Rijksoverheid.

10:15
Centrale examens gaan door
vrijdag 12 februari

De centrale examens voor het voortgezet onderwijs gaan door. Wel hebben de leerlingen in het schooljaar 2020-2021 vanwege de coronacrisis ruimere mogelijkheden om het examen af te leggen. Wilt u weten hoe?  Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

09:00
Weekcijfers corona
donderdag 11 februari

In de periode van 3 t/m 9 februari zijn er in de gemeente Stadskanaal 34 nieuwe besmettingen gemeld door de GGD. Er zijn in deze periode geen inwoners uit onze gemeente overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak van corona zijn er 1571 mensen besmet in de gemeente Stadskanaal.
In dezelfde periode zijn er in de provincie Groningen 730 nieuwe besmettingen gemeld (128 per 100.000) en zijn er 14 mensen overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak zijn er in totaal 21.763 mensen besmet in onze provincie. 

11:30
Bestellen en afhalen bij niet-essentiële winkels
woensdag 10 februari

Vanaf vandaag is het mogelijk om producten te bestellen en af te halen bij niet-essentiële winkels. Hierdoor lopen de besmettingsaantallen niet op, krijgen de ondernemers perspectief en wordt de druk bij de pakketdienst weggehaald. Dit alles kan veilig als iedereen zich houdt aan een aantal voorwaarden. Zo moet er minstens 4 uur zitten tussen het moment van bestellen en afhalen. Als je wilt weten of een winkel open is, kun je contact opnemen met de winkel zelf. Meer informatie lees je op de website van de Rijksoverheid.

10:15
Avondklok verlengd
woensdag 10 februari

De avondklok wordt verlengd tot woensdag 3 maart 04.30 uur. Dat is nodig, omdat nieuwe, besmettelijkere varianten van het coronavirus terrein winnen in Nederland. Dat kan leiden tot een nieuwe golf van besmettingen. De overige maatregelen van de lockdown blijven doorlopen zoals eerder aangegeven in de persconferentie van dinsdag 2 februari. Meer informatie lees je op de website van de Rijksoverheid

09:45
TONK regeling van start
dinsdag 9 februari

Veel mensen hebben het op dit moment financieel moeilijk. Door de coronamaatregelen zijn er banen verdwenen en veel ondernemers kunnen hun werk niet of maar deels uitoefenen. Hierdoor hebben veel mensen minder inkomen dan voorheen. Zij hebben daarom mogelijk moeite om hun woonkosten van hun privéwoning te betalen. Om hen tijdelijk te helpen is er de TONK.

De TONK is de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. Deze regeling wordt uitgevoerd door de gemeente. De regeling biedt ondersteuning als u door verlies van inkomen als gevolg van de coronamaatregelen problemen heeft met het betalen van uw privéwoonkosten. Het gaat dan om de huur of de hypotheek en de kosten van elektriciteit, gas en water. De regeling is ook bedoeld voor personen die een inkomen boven het sociaal minimum hebben. Wilt u weten óf en hoe u in aanmerking komt voor de TONK? Lees dan het nieuwsbericht hierover.

18:45
Weekcijfers corona
vrijdag 5 februari

In de periode van 27 januari t/m 2 februari zijn er in de gemeente Stadskanaal 52 nieuwe besmettingen gemeld door de GGD. Er zijn in deze periode geen inwoners uit onze gemeente overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak van corona zijn er 1537 mensen besmet in de gemeente Stadskanaal.
In dezelfde periode zijn er in de provincie Groningen 826 nieuwe besmettingen gemeld (133 per 100.000) en zijn er 11 mensen overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak zijn er in totaal 21.033 mensen besmet in onze provincie.

08:45
Leerlingenvervoer vanaf maandag 8 februari
vrijdag 5 februari

Vanaf 8 februari mogen alle kinderen weer naar de basisschool. Het Leerlingenvervoer zal daarom weer worden opgestart zoals het is geëindigd eind december. Vanaf 8 februari zijn er daarom nieuwe protocollen en regels van kracht voor het WMO- en Leerlingenvervoer. U vindt de belangrijkste wijzigingen in ons nieuwsbericht. Als een basisschoolleerling niet meegaat in het leerlingenvervoer dient u dit als ouder te melden bij de vervoerder.

08:30
Schaatsen tijdens de lockdown
donderdag 4 februari

De kans bestaat dat we binnenkort weer buiten kunnen gaan schaatsen. Op natuurijs (sloten en plassen) is dat toegestaan, maar er mag geen eten of drinken langs de kant worden verkocht. Op een (natuur)ijsbaan van een vereniging mag dat ook, maar de kantine moet gesloten blijven. En er mag ook niet op een andere manier eten of drinken worden verkocht. De club of vereniging dient groepsvorming te voorkomen door in elk geval met een reserveringssysteem te gaan werken. Bovendien zijn toeschouwers niet toegestaan langs de baan. Ook wedstrijden of toertochten, in welke vorm dan ook, zijn niet toegestaan.  

Denkt u bij het schaatsen ook aan het volgende: schaats alleen of met zijn tweeën, beperk de contactmomenten, vermijd het rijden in treintjes ivm de aerosolen en probeer voldoende afstand te houden. Kinderen t/m 17 jaar mogen sporten in teamverband en wedstrijden onderling houden.  

12:15
Lockdown verlengd, afhalen winkels mogelijk
woensdag 3 februari

Ondanks dat de besmettingen langzaamaan afnemen en het in ziekenhuizen iets minder druk wordt, is de lockdown verlengd. Dit komt onder andere omdat nieuwe varianten van het virus toenemen en besmettelijker zijn.

Wel is het vanaf 10 februari mogelijk om bestellingen bij winkels af te halen. Hier zijn een aantal regels voor opgesteld. Daarnaast blijft de avondklok tot 10 februari nodig. Het kabinet besluit op een later moment of het wordt verlengd of niet.  
De regering bekijkt verder wat nodig is om de maatregelen te versoepelen. Dat gaat stap voor stap. Op een speciale kaart worden die stappen uitgebeeld.

 

13:45
Tozo regeling en inkomstenbelasting 2020
dinsdag 2 februari

Afgelopen week zijn de jaaropgaven verstuurd naar inwoners die gebruik hebben gemaakt van de Tozo regeling.

Hierover komen ontzettend veel vragen binnen. Vooral over situaties waarin u gehuwd of samenwonend bent en uw partner géén Tozo heeft aangevraagd.

Hoe zit het?

Als u, als zelfstandige, een uitkering op grond van de Tozo heeft aangevraagd dan is de toekenning gebeurd aan u én uw partner. De Tozo is een bijstandsuitkering. De hoogte van een bijstandsuitkering wordt vastgesteld naar aanleiding van het gezamenlijk gezinsinkomen. Bij gehuwden en samenwonenden is het daarom niet mogelijk dat slechts één van de partners een uitkering krijgt. Daardoor ontvangen u en uw partner beide een jaaropgave.

Tijdens Tozo 1, die liep vanaf maart tot en met mei 2020, telde het inkomen van uw partner niet mee, maar wordt een deel van de verstrekte uitkering wel bij het inkomen van de partner opgeteld voor de Belastingdienst. Dit heeft in sommige gevallen gevolgen voor de aangifte. Meer informatie staat op de website van de Rijksoverheid.

 

12:00
Basisscholen maandag 8 februari weer open
maandag 1 februari

Vanaf maandag 8 januari gaan de basisscholen, de kinderdagopvang en het speciaal (basis)onderwijs weer volledig open.

Dat heeft het kabinet zondag 31 januari besloten. De buitenschoolse opvang (bso) blijft gesloten. Groepen kinderen op de bso zijn niet gelijk aan die op school, waardoor het openen van de bso tot extra contacten en mogelijk extra besmettingen zou leiden. Meer informatie staat op de website van de Rijksoverheid.

11:30
Waarschuwing: géén vaccinatie aan huis door GGD
vrijdag 29 januari

De GGD waarschuwt voor mensen die zich voordoen als werknemers van de GGD. Deze mensen bellen op en bieden aan om de coronavaccinatie aan huis te geven voor mensen uit de groep 90+. Dit klopt niet!

Hoe gaat het wel?
De huisarts bepaalt wie uit de groep 90+ voldoende in staat is om op een vaccinatielocatie van de GGD gevaccineerd te worden. Voor de mensen uit de groep 90+ die niet zelf naar een locatie van de GGD kunnen komen zal de huisarts aan huis langs komen. Kijk voor meer informatie op de website van de GGD.

10:30
Weekcijfers corona
donderdag 28 januari

In de periode van 20 t/m 26 januari zijn er in de gemeente Stadskanaal 44 nieuwe besmettingen gemeld door de GGD (178 per 100.000 inwoners). Er zijn in deze periode geen inwoners uit onze gemeente overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak van corona zijn er 1485 mensen besmet in de gemeente Stadskanaal.
In dezelfde periode zijn er in de provincie Groningen 1080 nieuwe besmettingen gemeld (188 per 100.000) en zijn er 9 mensen overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak zijn er in totaal 20.207 mensen besmet in onze provincie.

13:15
Geen evenementen tot 1 juni 2021
dinsdag 26 januari

In de provincie Groningen zijn tot 1 juni geen grote evenementen. Dat is bekend gemaakt door de voorzitter van de Veiligheidsregio Groningen. ‘De reden is dat het RIVM heeft aangegeven dat er tot zeker april maatregelen nodig zijn in de bestrijding van het coronavirus. Om alle inwoners duidelijkheid te geven is dit besluit genomen’, aldus voorzitter Koen Schuiling.

08:30
Blijf testen!
dinsdag 26 januari

Blijven testen is een van de belangrijkste manieren om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Heeft u klachten, zoals hoesten, keelpijn, koorts of verlies van smaak of reuk laat u dan testen. Een afspraak maken kan bij de GGD: online met je DigiD via coronatest.nl of bel 0800-1202. Hou uw BSN-nummer bij de hand. Testelocaties vindt u op de site van de GGD Groningen.

 

15:15
Bevolkingsonderzoek borstkanker
vrijdag 22 januari

Het is voorlopig niet mogelijk om vrouwen elke twee jaar uit te nodigen voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Daarom heeft bevolkingsonderzoek Nederland besloten om de periode tussen twee uitnodigingen te verlengen naar maximaal drie jaar.

De oorzaak is een tekort aan personeel en door het coronavirus is de vertraging nog verder opgelopen.

Bevolkingsonderzoek Nederland gaat ook de standplaatsen van de onderzoekscentra anders indelen. Het kan daarom zo zijn dat ze vrouwen uit de gemeente Stadskanaal op een andere locatie uitnodigen. Dit doen ze omdat ze vinden dat het bevolkingsonderzoek voor alle vrouwen in Nederland gelijk moet zijn. Dat is op dit moment niet het geval. In de ene regio moeten vrouwen (veel) langer wachten op het borstonderzoek dan in een andere regio.

Heeft u nog vragen?  Kijk dan op de website van bevolkingsonderzoek Nederland

09:30
Avondklok vanaf zaterdag 23 januari
vrijdag 22 januari

De Kamer heeft gisteren ingestemd met een avondklok vanaf aanstaande zaterdag 23 januari 2021.

Dat betekent dat iedereen vanaf zaterdag tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Indien u noodzakelijkerwijs toch na 21:00 uur naar buiten moet, dan heeft u hiervoor een geldige verklaring nodig. Deze kunt u niet aanvragen via de gemeente, maar kunt u downloaden via de site van de Rijksoverheid. Dat geldt ook voor werkgeversverklaringen.
Meer informatie? Kijk op de site van de Rijksoverheid over de avondklok.

10:30
Weekcijfers corona
donderdag 21 januari

In de periode van 13 t/m 19 januari zijn er in de gemeente Stadskanaal 75 nieuwe besmettingen gemeld door de GGD (215 per 100.000 inwoners). Er zijn in deze periode geen inwoners uit onze gemeente overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak van corona zijn er 1441 mensen besmet in de gemeente Stadskanaal.
In dezelfde periode zijn er in de provincie Groningen 1380 nieuwe besmettingen gemeld (229 per 100.000) en zijn er 6 mensen overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak zijn er in totaal 19.129 mensen besmet in onze provincie. 

08:15
Extra maatregelen t/m tenminste 9 februari
donderdag 21 januari

Er zijn grote zorgen om de Britse en andere varianten van het coronavirus. Deze zijn nog besmettelijker dan het virus dat we al kennen. Daarom zijn er extra maatregelen nodig om dit virus onder controle te krijgen. De nieuwe maatregelen gaan in vanaf zaterdag 23 januari vanaf 00.01 uur:

  • Ontvang thuis niet meer dan 1 persoon van 13 jaar of ouder per dag.
  • Ga maximaal 1 keer per dag ergens op bezoek.

Ook geldt er een vliegverbod van een maand voor het Verenigd Koninkrijk en een aanmeerverbod voor passagiersveerboten. Het vliegverbod geldt ook voor passagiersvluchten uit Zuid-Afrika en Zuid-Amerika. Daarnaast moeten alle reizigers uit hoogrisicogebieden die naar Nederland komen een vlak voor vertrek naar Nederland afgenomen negatieve sneltest kunnen tonen. Ook moeten deze reizigers 10 dagen in quarantaine bij aankomst in Nederland.

 

11:15
Leerlingenvervoer tijdens lockdown
vrijdag 15 januari

Door de afkondigde maatregelen van 12 januari 2021 blijven alle (speciale) basisscholen en het voortgezet onderwijs fysiek gesloten tot minimaal 25 januari 2021. Dit houdt in dat de huidige afspraken over kwetsbare leerlingen en leerlingen van ouders met een cruciaal beroep blijven gehandhaafd conform de eerdere berichtgeving van 18 december 2020.  

Als de basisscholen per 25 januari a.s. weer opengaan zal het leerlingenvervoer weer worden opgestart volgens de routes van voor het sluiten van de basisscholen. Als een basisschoolleerling niet meegaat in het leerlingenvervoer dient u dit als ouder te melden bij de vervoerder.  

Volgende week zal er door het kabinet een definitief besluit worden genomen over de fysiek openstelling van de (speciale) basisscholen. 

14:00
Weekcijfers corona
donderdag 14 januari

In de periode van 6 t/m 12 januari zijn er in de gemeente Stadskanaal 85 nieuwe besmettingen gemeld door de GGD (280 per 100.000 inwoners). Er zijn in deze periode geen inwoners uit onze gemeente overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak van corona zijn er 1366 mensen besmet in de gemeente Stadskanaal.
In dezelfde periode zijn er in de provincie Groningen 1485 nieuwe besmettingen gemeld (244 per 100.000) en zijn er 14 mensen overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak zijn er in totaal 17.749 mensen besmet in onze provincie.    

12:00
Corona Dialoog
donderdag 14 januari

Dat Corona impact heeft is duidelijk, maar hoe ziet het leven van een ander er nu echt uit? In de serie Corona Dialoog van 12 tv-uitzendingen vertellen ‘gewone’ Groningers over hun leven. Vandaag, in de eerste uitzending komen een student journalistiek en een gepensioneerde onderwijzer aan het woord. Ook het puberbrein wordt besproken. Te zien vanaf 13.00 uur op Podium-tv en de website en Facebookpagina van het Dagblad van het Noorden. Meer informatie op de website Dagblad van het Noorden.

10:00
Verlenging lockdown
woensdag 13 januari

In de persconferentie van gisteravond, 12 januari, is bekend gemaakt dat de lockdown verlengd wordt met 3 weken. Dit betekent dat alle huidige maatregelen gelden tot tenminste 9 februari. Het doel van de verlengde lockdown is om zo min mogelijk contacten te hebben: Blijf thuis, beperk je contacten en werk thuis.

Verder onderzoekt het Outbreak Management Team de nut en noodzaak van mogelijk verzwarende maatregelen, zoals een avondklok. Het kabinet onderzoekt de financiële mogelijkheden voor verruiming van steun aan ondernemers. Bekijk alle maatregelen op de site van de Rijksoverheid.

De eerstvolgende persconferentie is op 2 februari.

08:00
Weekcijfers corona
donderdag 7 januari

In de periode van 30 december t/m 5 januari zijn er in de gemeente Stadskanaal 86 nieuwe besmettingen gemeld door de GGD (282 per 100.000 inwoners). Er is in deze periode één inwoner uit onze gemeente overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak van corona zijn er 1281 mensen besmet in de gemeente Stadskanaal.

In dezelfde periode zijn er in de provincie Groningen 1627 nieuwe besmettingen gemeld (263 per 100.000) en zijn er 24 mensen overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak zijn er in totaal 16.264 mensen besmet in onze provincie.   

11:45
Vaccineren gestart
woensdag 6 januari

Vandaag is de eerste zorgmedewerker van Nederland ingeënt tegen het Coronavirus. In het UMCG in Groningen, het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) en het Wilhemina Ziekenhuis Assen (WZA) worden vandaag vanaf 15.00 uur de eerste zorgmedewerkers ingeënt. Over drie weken krijgen zij de tweede prik.

Met ingang van 15 januari zijn alle 25 GGD-vaccinatielocaties in het land geopend voor het toedienen van de COVID-19-vaccins. Vanaf 18 januari kunnen maximaal 66.000 zorgmedewerkers per week worden gevaccineerd op de verschillende locaties. Wil je weten wanneer jij ongeveer aan de beurt bent? Bekijk dan dit schema.

16:45
Tozo regeling voor ondernemers
donderdag 17 december

Bent u zelfstandig en getroffen door de maatregelen?

Kijk dan of u in aanmerking komt voor de Tozo regeling en hoe u deze regeling kunt aanvragen.
Wilt u altijd de meest actuele informatie over regelingen voor ondernemers? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid.

 

13:30
Loket derde aanvraagperiode NOW vanaf vandaag geopend
maandag 16 november

Werkgevers die gebruik willen maken van de derde tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) kunnen vanaf vandaag een aanvraag doen bij UWV. Ze kunnen een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming in de loonkosten voor de maanden oktober tot en met december 2020.

De voorwaarden zijn op een aantal punten afwijkend ten opzichte van de vorige periode. Het is voor u als werkgever van belang u zich van te voren goed informeert, zodat de aanvraag in één keer goed en volledig ingevuld wordt. Op de website van het UWV is alle informatie te vinden. Aanvragen voor de derde periode van de NOW-regeling kunnen worden ingediend tot en met zondag 13 december 2020.