Liveblog coronavirus

liveblog
maandag 26 juli 2021 om 13:15
Coronavirus

Volg onze liveblog voor het actuele nieuws in onze gemeente rondom de coronacrisis.

Besmettingen in de gemeente Stadskanaal?

Bekijk het coronadashboard van de Rijksoverheid voor een actueel overzicht van het aantal positief geteste mensen in Stadskanaal.

Subsidieregelingen

Kijk op de speciale overzichtspagina voor subsidieregelingen waarin de gemeente een rol speelt.

13:15
Vervroegde tweede prik voor jongeren
maandag 26 juli

Jongeren tussen de 12 en 17 jaar kunnen eerder een afspraak krijgen voor een tweede prik. Minister Hugo de Jonge roept deze groep op om hun afspraak te versnellen als ze een tweede prik gepland hebben na 16 augustus. Vanaf begin augustus zijn er meer vaccins beschikbaar. De boodschap van de minister voor mensen die nog niet gevaccineerd zijn: plan uw prik, u bent snel aan de beurt.

08:00
Weekcijfers corona
donderdag 22 juli

In de periode van 14 t/m 20 juli zijn er in de gemeente Stadskanaal 45 nieuwe besmettingen gemeld door de GGD. Er zijn in deze periode geen inwoners uit onze gemeente overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak van corona zijn er 2604 mensen besmet in de gemeente Stadskanaal. In dezelfde periode zijn er in de provincie Groningen 2792 nieuwe besmettingen gemeld (536 per 100.000) en zijn er geen personen overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak zijn er in totaal 44.560 mensen besmet in onze provincie.

08:30
Secret Forest Festival verplaatst naar 2022
woensdag 21 juli

Het Secret Forest Festival is verplaatst naar 9 juli 2022. Organisator Jeroen van Broekhoven moest eerder deze maand het festival annuleren wegens de aangescherpte coronamaatregelen.

09:00
Prik zonder afspraak
dinsdag 20 juli

GGD Groningen gaat vanaf vandaag op verschillende locaties prikken zonder afspraak, waaronder in Stadskanaal. Dat betekent dat u geen afspraak hoeft te maken voor de vaccinatie tegen corona. U krijgt dan BioNTech/Pfizer. De vrije inloop geldt alleen voor de eerste vaccinatie. Als u al een afspraak heeft, dan blijft deze staan.

08:30
Freddie Pranger Memorial gaat niet door
maandag 19 juli

De Freddie Pranger Memorial gaat dit jaar toch niet door. De organisatie van het internationaal G-Voetbaltoernooi annuleert het evenement vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. Het toernooi stond gepland voor 4 september.

14:00
Weekcijfers corona
donderdag 15 juli

In de periode van 7 t/m 13 juli zijn er in de gemeente Stadskanaal 27 nieuwe besmettingen gemeld door de GGD. Er zijn in deze periode geen inwoners uit onze gemeente overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak van corona zijn er 2559 mensen besmet in de gemeente Stadskanaal. 
In dezelfde periode zijn er in de provincie Groningen 3326 nieuwe besmettingen gemeld (507 per 100.000) en zijn er geen personen overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak zijn er in totaal 41.768 mensen besmet in onze provincie. 

11:30
Ventileren en thuiswerken
donderdag 15 juli

Gisteren was er een debat in de Tweede Kamer over de coronamaatregelen. In dit debat vertelde demissionair minister-president Rutte dat er twee dingen gaan veranderen. Als eerste wordt regelmatig ventileren een basisregel, naast de regels handen wassen, testen bij klachten en anderhalve meter afstand. Een raam openen in de ruimte is voldoende. Ten tweede geldt het thuiswerkadvies weer, werk zoveel mogelijk vanuit huis.

10:45
Kabinet doet stapje terug na versoepelingen
maandag 12 juli

De besmettingscijfers lopen weer op. In de gemeente Stadskanaal valt de toename mee, maar landelijk gezien baart het wel zorgen. Daarom worden de teugels weer aangetrokken. De volgende maatregelen gelden in ieder geval tot en met 13 augustus:

 • Restaurants en cafés sluiten om 0.00 uur ’s nachts en bezoekers moeten een vaste zitplaats hebben
 • Live optredens en harde muziek zijn niet toegestaan
 • Nachtclubs en discotheken houden hun deuren gesloten
 • Bij evenementen, sportwedstrijden en culturele locaties hebben bezoekers een vaste zitplaats en houden ze 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Een coronatoegangsbewijs is voortaan 24 uur geldig in plaats van 40 uur.

Daarnaast adviseert het kabinet om feestjes klein te houden. Gaat u op reis naar het buitenland? Bekijk dan vooraf het reisadvies. Lees hierover meer op de website van de Rijksoverheid.

11:00
Secret Forest festival afgelast
zaterdag 10 juli

Met verschrikkelijk veel pijn in het hart heeft de organisatie gisteren na de persconferentie van het kabinet moeten besluiten om het Secret Forest festival voor vandaag 10 juli af te lasten. Het is onmogelijk om aan de aangescherpte voorwaarden voor evenementen te voldoen. Vaste zitplaatsen op 1,5 meter is voor de organisatie gewoon niet mogelijk. Er is verschrikkelijk veel energie in gestopt en veel mensen hebben het festival gesteund door kaarten te kopen. Ook als gemeente zijn wij erg teleurgesteld maar zijn er van overtuigd dat, zodra het kan, we er samen de schouders weer onder zullen zetten om Secret Forest weer mogelijk te maken. We roepen iedereen op om niet naar het festivalterrein te komen zodat de organisatie de ruimte krijgt om alles weer af te breken.

09:45
Weekcijfers corona
donderdag 8 juli

In de periode van 30 juni t/m 6 juli is er in de gemeente Stadskanaal één nieuwe besmetting gemeld door de GGD. Er zijn in deze periode geen inwoners uit onze gemeente overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak van corona zijn er 2532 mensen besmet in de gemeente Stadskanaal. 
In dezelfde periode zijn er in de provincie Groningen 442 nieuwe besmettingen gemeld (53 per 100.000) en zijn er geen personen overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak zijn er in totaal 38.442 mensen besmet in onze provincie. 

16:00
Tozo regeling verlengd
dinsdag 6 juli

De Tozo regeling (tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers) is verlengd tot en met 30 september. Tozo 5 kan vanaf 1 juli worden aangevraagd bij de gemeente. De voorwaarden blijven ongewijzigd. Op de website van de rijksoverheid vindt u meer informatie.

12:00
Evenement organiseren? Denk aan het coronaplan
dinsdag 6 juli

Evenementen zijn sinds 30 juni weer toegestaan. Staat u op het punt om een evenement te organiseren? U kunt weer een evenementenvergunning aanvragen. Het aanleveren van een coronaplan is daar in ieder geval tot 1 september nog onderdeel van. Lees er alles over in het nieuwsbericht.

11:45
Secret Forest Festival aankomend weekend
maandag 5 juli

Op zaterdag 10 juli is het Secret Forest Festival in Stadskanaal. Bezoekers worden gevraagd om met de CoronaCheck-app te laten zien dat ze zijn gevaccineerd of minder dan 40 uur geleden negatief zijn getest. Bekijk het programma op www.secretforestfestival.nl

15:00
Reizen binnen Europa met DCC
donderdag 1 juli

Vanaf vandaag kunt u binnen Europa reizen met het EU Digitaal Corona Certificaat, afgekort DCC. Dit is het bewijs dat u een negatieve testuitslag of een vaccinatiebewijs heeft of dat u recent bent hersteld van corona. Download de app CoronaCheck om hiervan gebruik te maken. Meer informatie op de webstie van de rijksoverheid.

11:30
Weekcijfers corona
donderdag 1 juli

In de periode van 23 t/m 29 juni zijn er in de gemeente Stadskanaal geen nieuwe besmettingen gemeld door de GGD. Er zijn in deze periode geen inwoners uit onze gemeente overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak van corona zijn er 2531 mensen besmet in de gemeente Stadskanaal. 
In dezelfde periode zijn er in de provincie Groningen 58 nieuwe besmettingen gemeld (13 per 100.000) en zijn er geen personen overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak zijn er in totaal 38.000 mensen besmet in onze provincie.

13:45
TONK-uitkering verlengd en voorwaarden verruimd
woensdag 30 juni

Met terugwerkende kracht zijn de voorwaarden voor de TONK-regeling verruimd. Hierdoor komen meer huishoudens in aanmerking voor een uitkering. Benieuwd of u in aanmerking komt? Bekijk dan de voorwaarden.

08:30
Onstwedder jaarmarkt gaat door
woensdag 30 juni

In aangepaste vorm vindt de Onstwedder jaarmarkt door, zo laat evenementenbureau Oost-Groningen weten. Op woensdag 7 juli van 13.00 tot 21.00 uur bent u welkom om een bezoekje te brengen aan de markt met ruim 80 stands. Deze dag laten onder andere vrijwilligers van Onstwedder Gaarv’n hun ambachtskunsten zien.

11:00
Gevaccineerd? Blijf toch testen bij klachten
dinsdag 29 juni

Bent u gevaccineerd en krijgt u klachten zoals koorts en keelpijn? Het is belangrijk om bij corona gerelateerde klachten te blijven testen. Een vaccin geeft namelijk geen 100 procent bescherming. Dit betekent dat u alsnog corona kunt krijgen, de kans is alleen veel kleiner. Blijf bij klachten thuis en maak een afspraak voor een test. Voorzitter van de Veiligheidsregio Groningen Koen Schuiling legt het in deze video verder uit.

10:45
Vanaf vandaag vaccinatiebewijs in CoronaCheck-app
donderdag 24 juni

Voor toegang tot bepaalde locaties of activiteiten heeft u een negatieve testuitslag nodig of bewijs dat u volledig gevaccineerd bent. Vanaf vandaag kunt u uw vaccinatiebewijs in de CoronaCheck-app uploaden.
Heeft u de app al op uw telefoon? Update dan de app, zodat ook uw vaccinatiebewijs erop staat.

15:30
Weekcijfers corona
woensdag 23 juni

In de periode van 16 t/m 23 juni zijn er in de gemeente Stadskanaal 2 nieuwe besmettingen gemeld door de GGD. Er zijn in deze periode geen inwoners uit onze gemeente overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak van corona zijn er 2531 mensen besmet in de gemeente Stadskanaal. In dezelfde periode zijn er in de provincie Groningen 105 nieuwe besmettingen gemeld (18 per 100.000) en zijn er geen personen overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak zijn er in totaal 37.942 mensen besmet in onze provincie.

15:00
Kinderexpositie ‘Mijn mooiste dag na corona’
dinsdag 22 juni

In oktober organiseren Welstad, Biblionet Groningen en de gemeente Stadskanaal de kinderexpositie ‘Mijn mooiste dag na corona’. De komende weken reist ter voorbereiding van deze tentoonstelling een Kunstkoffer langs scholen in de gemeente Stadskanaal. In de koffer zit lesmateriaal over wat kunst is en hoe je het kan herkennen. Daarna gaan kinderen zelf aan de slag met een eigen kunstwerk.
Vrijdag 8 oktober wordt de kinderexpositie 2021 geopend. Tijdens ‘Oktober Kindermaand’ hangen er in de bibliotheek en het gemeentehuis kunstwerken van kinderen.

12:00
Groningen niet langer risicogebied voor Duitsland
maandag 21 juni

Duitsland beschouwt de provincies Friesland en Groningen niet langer als risicogebied met veel coronabesmettingen. Wie uit onze provincie naar Duitsland reist hoeft niet langer een negatieve test of inentingsbewijs te laten zien. Ook de quarantaineplicht vervalt. Naast Groningen en Friesland zijn ook mensen uit de provincie Zeeland weer welkom. Inwoners uit andere provincies moeten nog wel aan de maatregelen voldoen bij de grens.

09:00
Nederland gaat bijna volledig van het slot
zaterdag 19 juni

Gisteravond was er weer een persconferentie. Rutte en De Jonge vertelden dat er al 13 miljoen mensen minimaal één prik hebben gekregen. Daarom zijn er versoepelingen vanaf 26 juni:

 

 • Thuis mag u meer visite ontvangen, er geldt geen maximum aantal meer
 • Er zijn geen regels meer voor het aantal mensen in groepen buiten
 • Een mondkapje is alleen binnen verplicht op plekken waar 1,5 meter houden niet kan
 • U mag de helft van de tijd weer op kantoor werken
 • De openingstijden van winkels, restaurants en theaters gaan terug naar normaal
 • Amateurwedstrijd mogen weer, ook met publiek
 • Festivals en andere grote evenementen mogen weer met coronatoegangsbewijs
 • Winkels mogen weer na 22 uur alcohol verkopen
 • Er komen gratis testen voor mensen die op vakantie gaan in juli en augustus

                                    

De basisregels blijven nog wel van kracht: hou 1,5 meter afstand, was je handen, blijf thuis en laat u testen bij klachten. In augustus bekijkt het kabinet of ook deze maatregelen mogen vervallen. Bekijk de uitgebreide versie van de versoepelingen op de website van de Rijksoverheid.

09:30
Vrijdag nieuwe persconferentie
donderdag 17 juni

Morgenavond is er weer een persconferentie over het coronavirus. Het lijkt erop dat er nieuwe versoepelingen worden aangekondigd. Deze stonden gepland voor 30 juni, maar worden vervroegd naar zaterdag 26 juni.

12:30
Weekcijfers corona
woensdag 16 juni

In de periode van 9 t/m 15 juni zijn er in de gemeente Stadskanaal 5 nieuwe besmettingen gemeld door de GGD. Er zijn in deze periode geen inwoners uit onze gemeente overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak van corona zijn er 2529 mensen besmet in de gemeente Stadskanaal. In dezelfde periode zijn er in de provincie Groningen 150 nieuwe besmettingen gemeld (29 per 100.000) en zijn er geen personen overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak zijn er in totaal 37.837 mensen besmet in onze provincie.

10:30
Vanaf 21 juni keuzemogelijkheid voor Janssen-vaccin
maandag 14 juni

Volgende week maandag gaat een telefoonlijn open voor alle 18-plussers die een Janssen-vaccin willen. Jongeren kunnen dan telefonisch een afspraak maken. Hiermee wil het kabinet jongeren de keuze geven welk vaccin ze wensen. Het telefoonnummer wordt vanaf volgende week gedeeld op de website van de Rijksoverheid.  

08:45
Wmo-vervoer / hubtaxi en de opening van de samenleving
vrijdag 11 juni

Nu er steeds minder mensen met corona in het ziekenhuis liggen, heeft het kabinet besloten de coronamaatregelen stap voor stap los te laten. De basisregels blijven van kracht en zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Welke dit zijn leest u op onze website.

15:15
Weekcijfers corona
donderdag 10 juni

In de periode van 2 t/m 8 juni zijn er in de gemeente Stadskanaal 8 nieuwe besmettingen gemeld door de GGD. Er zijn in deze periode geen inwoners uit onze gemeente overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak van corona zijn er 2524 mensen besmet in de gemeente Stadskanaal.
In dezelfde periode zijn er in de provincie Groningen 344 nieuwe besmettingen gemeld (59 per 100.000) en zijn er geen personen overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak zijn er in totaal 37.687 mensen besmet in onze provincie.

08:30
Reisadvies Duitsland naar code geel
donderdag 10 juni

Vanaf vandaag geldt code geel voor Duitsland. Dit betekent dat niet-noodzakelijke reizen, zoals vakantie, weer zijn toegestaan. Reizigers uit Duitsland hoeven bij de grens geen negatieve coronatest te laten zien. Duitsland hanteert nog wel regels voor reizigers vanuit Nederland. Er is bijvoorbeeld nog een test- en quarantaineplicht. Als u langere tijd in Duitsland verblijft, dan heeft u 48 uur de tijd om een test te doen zodra u over de grens bent. Let op: de regels kunnen per deelstaat verschillen. Controleer vooraf de regels per bestemming via de website Nederlandwereldwijd.nl.  

14:15
Trots op de zorghelden
dinsdag 8 juni

Burgemeester Klaas Sloots heeft gisteren namens de bewoners van onze gemeente een speciale vlag gehesen bij het Refaja ziekenhuis om zorgmedewerkers te bedanken voor hun inzet de afgelopen tijd. Lees hier meer over deze actie.

13:45
Afspraak voor vaccinatie? Neem uw gele boekje mee
maandag 7 juni

Vanaf deze week wordt een coronavaccinatie bijgeschreven in het gele vaccinatieboekje. Dit boekje wordt nu al gebruikt voor andere vaccinaties zoals gele koorts en hepatitis A en B. De bijschrijving in het boekje geldt niet als ‘coronapaspoort’. Hierover maakt de minister op Europees niveau afspraken.

13:15
Middelbare scholen weer open
maandag 7 juni

Vanaf deze week zijn alle middelbare scholen weer open voor onderwijs. Sommige scholen openden vorige week hun deuren al. Leerlingen moeten zich bij het verplaatsen in klaslokalen en gangen wel aan de coronaregels houden.

11:30
Keuzehulp coronavaccinatie
vrijdag 4 juni

Twijfels of vragen over het coronavaccin? Het helpt om te bedenken wat voor jou belangrijke redenen zijn om wel of niet te vaccineren.
Dit kun je makkelijk doen via de keuzehulp: www.coronavaccinatie-keuzehulp.nl

13:15
Lukt het niet om online een afspraak te maken?
donderdag 3 juni

Als uw geboortejaar wordt opgeroepen voor een coronavaccinatie, dan kunt u online een afspraak maken. Loopt u tijdens het maken van de afspraak vast? Probeer het dan in een andere browser. Als hetzelfde probleem zich weer voordoet, dan helpt het om de cookies te verwijderen en het cachegeheugen te legen. Hoe u dat doet, leest u op deze vraag & antwoord pagina van de Rijksoverheid.  

12:00
Weekcijfers corona
woensdag 2 juni

In de periode van 26 mei t/m 1 juni zijn er in de gemeente Stadskanaal 24 nieuwe besmettingen gemeld door de GGD. Er is in deze periode één inwoner uit onze gemeente overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak van corona zijn er 2516 mensen besmet in de gemeente Stadskanaal.


In dezelfde periode zijn er in de provincie Groningen 490 nieuwe besmettingen gemeld (95 per 100.000) en zijn er 2 personen overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak zijn er in totaal 37.343 mensen besmet in onze provincie.

11:15
Ticketverkoop Geert Teis van start
woensdag 2 juni

Theater Geert Teis mag vanaf 5 juni weer open voor publiek. Vanaf vandaag start de kaartverkoop voor de voorstellingen. Bekijk de agenda voor de maand juni op www.geertteis.nl

15:15
Nieuwe mogelijkheid vaccinatie voor inwoners 60 tot 65 jaar
dinsdag 1 juni

Inwoners tussen 60 en 65 jaar die nog niet zijn gevaccineerd, bijvoorbeeld omdat ze het AstraZeneca-vaccin hebben geweigerd, kunnen binnen een paar weken alsnog een prik krijgen. Demissionair minister De Jonge maakte dat vandaag bekend. Deze groep kan vanaf zaterdag een afspraak maken en wordt dan gevaccineerd met Pfizer of Moderna. Bekijk alle informatie hierover op de website van de Rijksoverheid.

14:30
Geen test nodig voor bezoek Duitsland
maandag 31 mei

Duitsland verlaagt het risiconiveau voor Nederland. Dit betekent dat er geen sneltest meer nodig is voor een bezoek aan Duitsland dat korter dan 48 uur duurt.

10:15
Pagefestival 2021 gaat door
maandag 31 mei

Op 11 september 2021 staat het Pagefestival op de agenda. Het bestuur heeft bevestigd dat na twee jaren van annulering door corona, het festival dit jaar wel doorgaat.
Kijk voor het programma en het laatste nieuws op www.pagefestival.nl

10:15
Is uw reisdocument nog geldig?
maandag 10 mei

Nu de maatregelen versoepelen bestaat de kans dat we weer op vakantie kunnen naar het buitenland deze zomer. Mocht u op vakantie willen als dat mogelijk is, controleer dan al uw reisdocumenten op geldigheid. Is een document verlopen of verloopt deze binnenkort, maak dan op tijd een afspraak om dit document te vervangen. Door de coronamaatregelen is het mogelijk dat er langere wachttijden zijn in het gemeentehuis. Dit komt omdat we minder mensen tegelijk mogen toelaten. Verloopt uw reisdocument binnenkort? Vraag dán alvast een nieuw reisdocument aan. Mocht er een versoepeling komen in de reisbranche, dan kunnen wij de aanvragen voor nieuwe reisdocumenten beter verwerken en u voorzien van een nieuw reisdocument.

10:15
Wanneer word ik gevaccineerd?
donderdag 29 april

Het vaccineren is op stoom, steeds meer mensen zijn gevaccineerd. Wilt u weten wanneer u aan de beurt bent? In dit schema ziet u precies welk geboortejaar wanneer aan de beurt is. Ook ziet u in het schema welke vaccinatie u (waarschijnlijk) krijgt.

13:45
Tozo regeling en inkomstenbelasting 2020
dinsdag 2 februari

Afgelopen week zijn de jaaropgaven verstuurd naar inwoners die gebruik hebben gemaakt van de Tozo regeling.

Hierover komen ontzettend veel vragen binnen. Vooral over situaties waarin u gehuwd of samenwonend bent en uw partner géén Tozo heeft aangevraagd.

Hoe zit het?

Als u, als zelfstandige, een uitkering op grond van de Tozo heeft aangevraagd dan is de toekenning gebeurd aan u én uw partner. De Tozo is een bijstandsuitkering. De hoogte van een bijstandsuitkering wordt vastgesteld naar aanleiding van het gezamenlijk gezinsinkomen. Bij gehuwden en samenwonenden is het daarom niet mogelijk dat slechts één van de partners een uitkering krijgt. Daardoor ontvangen u en uw partner beide een jaaropgave.

Tijdens Tozo 1, die liep vanaf maart tot en met mei 2020, telde het inkomen van uw partner niet mee, maar wordt een deel van de verstrekte uitkering wel bij het inkomen van de partner opgeteld voor de Belastingdienst. Dit heeft in sommige gevallen gevolgen voor de aangifte. Meer informatie staat op de website van de Rijksoverheid.

 

12:00
Basisscholen maandag 8 februari weer open
maandag 1 februari

Vanaf maandag 8 januari gaan de basisscholen, de kinderdagopvang en het speciaal (basis)onderwijs weer volledig open.

Dat heeft het kabinet zondag 31 januari besloten. De buitenschoolse opvang (bso) blijft gesloten. Groepen kinderen op de bso zijn niet gelijk aan die op school, waardoor het openen van de bso tot extra contacten en mogelijk extra besmettingen zou leiden. Meer informatie staat op de website van de Rijksoverheid.

09:30
Avondklok vanaf zaterdag 23 januari
vrijdag 22 januari

De Kamer heeft gisteren ingestemd met een avondklok vanaf aanstaande zaterdag 23 januari 2021.

Dat betekent dat iedereen vanaf zaterdag tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Indien u noodzakelijkerwijs toch na 21:00 uur naar buiten moet, dan heeft u hiervoor een geldige verklaring nodig. Deze kunt u niet aanvragen via de gemeente, maar kunt u downloaden via de site van de Rijksoverheid. Dat geldt ook voor werkgeversverklaringen.
Meer informatie? Kijk op de site van de Rijksoverheid over de avondklok.

16:45
Tozo regeling voor ondernemers
donderdag 17 december

Bent u zelfstandig en getroffen door de maatregelen?

Kijk dan of u in aanmerking komt voor de Tozo regeling en hoe u deze regeling kunt aanvragen.
Wilt u altijd de meest actuele informatie over regelingen voor ondernemers? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid.

 

13:30
Loket derde aanvraagperiode NOW vanaf vandaag geopend
maandag 16 november

Werkgevers die gebruik willen maken van de derde tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) kunnen vanaf vandaag een aanvraag doen bij UWV. Ze kunnen een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming in de loonkosten voor de maanden oktober tot en met december 2020.

De voorwaarden zijn op een aantal punten afwijkend ten opzichte van de vorige periode. Het is voor u als werkgever van belang u zich van te voren goed informeert, zodat de aanvraag in één keer goed en volledig ingevuld wordt. Op de website van het UWV is alle informatie te vinden. Aanvragen voor de derde periode van de NOW-regeling kunnen worden ingediend tot en met zondag 13 december 2020.