Liveblog coronavirus

liveblog
dinsdag 21 september 2021 om 13:00
Coronavirus

Volg onze liveblog voor het actuele nieuws in onze gemeente rondom de coronacrisis.

Besmettingen in de gemeente Stadskanaal?

Bekijk het coronadashboard van de Rijksoverheid voor een actueel overzicht van het aantal positief geteste mensen in Stadskanaal.

Subsidieregelingen

Kijk op de speciale overzichtspagina voor subsidieregelingen waarin de gemeente een rol speelt.

13:00
De liveblog stopt per 1 oktober
dinsdag 21 september

In deze liveblog hebben we vanaf het begin van de coronaperiode het laatste nieuws bijgehouden. Hiermee hebben we lokaal coronanieuws, maar ook het nieuws vanuit de Rijksoverheid aangeboden. Nu de maatregelen afnemen en er minder nieuws te melden is, hebben we besloten om de liveblog te stoppen. We blijven u van belangrijk nieuws op de hoogte houden via onze nieuwsberichten op de startpagina.

11:00
Wanneer moeten ondernemers een coronatoegangsbewijs vragen?
maandag 20 september

Vanaf zaterdag 25 september hebben ondernemers van horeca- en cultuurzaken te maken met het coronatoegangsbewijs (CTB). Niet overal is een CTB nodig, zoals bijvoorbeeld in een winkel, hotel of bibliotheek. Het CTB is wel nodig voor eet- en drinkgelegenheden. Als het eet- en drinkgedeelte onderdeel zijn van een groter geheel, bijvoorbeeld een koffiecafé in een winkel of een restaurant in een hotel, dan geldt alleen voor het horecagedeelte een coronatoegangsbewijs. Meer informatie over de regels, de uitzonderingen en de bijbehorende scan-app vindt u op de website van de Rijksoverheid.

11:00
Overzicht maatregelen per 25 september
woensdag 15 september

De belangrijkste wijzigingen:

 • 1,5 meter regel vervalt, afstand houden blijft verstandig
 • Coronatoegangsbewijs verplicht in horeca, evenementen, sportwedstrijden en culture plekken
 • Testen op corona blijft gratis
 • Horeca sluit om 24.00 uur, ook nachtclubs en discotheken
 • Thuiswerkadvies blijft, men maakt hierover afspraken met werkgevers
 • Mondkapjes blijven in het openbaar vervoer, maar niet op stations en haltes
 • In het onderwijs is een mondkapje niet meer nodig
 • Bij ziekte in de klas hoeft niet de hele klas naar huis
 • Reizigers uit gebieden met hoog risico hoeven niet meer in quarantaine.

In november kijkt het kabinet hoe het gaat. En welke regels dan nog nodig zijn. Meer informatie is te vinden op de site van de Rijksoverheid

10:45
Geen 1,5 meter meer, wel coronapas
maandag 13 september

Morgen, 14 september, is er weer een persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge. De verwachting is dat er vanaf zaterdag 25 september geen 1,5 meter afstand meer gehouden hoeft te worden. Wel moet op veel meer plekken een coronatoegangsbewijs (voor iedereen boven 13 jaar) worden getoond; bijvoorbeeld in de horeca, de bioscoop, in stadions en het theater.

De mondkapjesplicht in het openbaar vervoer blijft. De nachthoreca blijft dicht, maar in cafés mogen meer mensen naar binnen. De stadions in het betaald voetbal mogen weer helemaal worden gevuld. Het thuiswerkadvies blijft gelden.


Over de evenementensector is nog geen concreet besluit genomen. Er wordt naar een oplossing gezocht en vandaag is er nog een overleg. Buiten evenementen mogen wel plaatsvinden. Alles dus met een coronapas of een negatieve coronatest omdat men verwacht dat er dit najaar meer mensen in het ziekenhuis zullen terechtkomen en de zorg niet verder belast kan worden. De definitieve maatregelen worden morgenavond, 14 september, bekendgemaakt.

13:30
Weekcijfers corona
woensdag 8 september

In de periode van 1 t/m 7 september zijn er in de gemeente Stadskanaal 15 nieuwe besmettingen gemeld (66 per 100.000) door de GGD. Er zijn in deze periode geen inwoners uit onze gemeente overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak van corona zijn er 2737 mensen besmet in de gemeente Stadskanaal.

In dezelfde periode zijn er in de provincie Groningen 474 nieuwe besmettingen gemeld (82 per 100.000) en zijn er geen personen overleden als gevolg van corona. Vanaf de uitbraak zijn er in totaal 48.579 mensen besmet in onze provincie.

12:45
Weekcijfers corona
woensdag 1 september

In de periode van 25 t/m 31 augustus zijn er in de gemeente Stadskanaal 16 nieuwe besmettingen gemeld door de GGD. Er zijn in deze periode geen inwoners uit onze gemeente overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak van corona zijn er 2722 mensen besmet in de gemeente Stadskanaal.

In dezelfde periode zijn er in de provincie Groningen 490 nieuwe besmettingen gemeld (88 per 100.000) en zijn er geen personen overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak zijn er in totaal 48.105 mensen besmet in onze provincie.

11:00
Tegemoetkoming vaste lasten aanvragen tot 27 oktober
woensdag 1 september

Het kabinet stopt per 1 oktober met de Tegemoetkoming Vaste Lasten (afgekort TVL).Deze subsidie is voor alle ondernemingen die meer dan 30% van hun omzet verloren en hulp nodig hebben bij het betalen van de vaste lasten. De TVL voor het derde kwartaal van dit jaar is nog aan te vragen tot en met 26 oktober 17.00 uur. De voorwaarden en het aanvraagformulier vindt u op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

14:00
Per 1 oktober stopt coronasteun voor bedrijven
dinsdag 31 augustus

Er zijn meerdere financiële regelingen voor ondernemers. Deze zijn bedoeld om bedrijven door de coronacrisis te helpen. De meeste regelingen stoppen per 1 oktober. Het kabinet vindt het niet nodig om bedrijven te ondersteunen als de meeste coronamaatregelen zijn opgeheven. Het gaat hier om de regelingen: NOW, TVL, Tozo en TONK. Niet alle regelingen worden gestopt. Voor de nachthoreca en de evenementensector blijft nog wel het Garantiefonds Evenementen bestaan. Bekijk de volledige uitleg en het overzicht op de website van de Rijksoverheid.

10:45
Online onderwijs op Noorderpoort
dinsdag 31 augustus

Het Alfa-college en Noorderpoort blijven deels online onderwijs geven. Ook de Noorderpoortvestiging in Stadskanaal sluit zich hierbij aan. Online onderwijs biedt voordelen, vooral bij theorievakken. Leerlingen hebben dan geen reistijd.

11:45
Phishing financiële regelingen coronasteunpakket
maandag 30 augustus

Let op! Er gaan phishingberichten rond over het ontvangen en aanvragen van financiële regelingen uit het coronasteunpakket. Klik niet op de link en geef geen gegevens af als u een bericht krijgt met deze tekst: “Er staat een document Berichtenbox betreft: Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19.
Ga naar MijnOverheid om het bericht te bekijken. Neem op tijd actie voordat u niet meer in aanmerking komt voor de tegemoetkomingen in het 4e kwartaal”.

Deze berichten zijn nep. Kijk voor actuele berichtgeving over het coronasteunpakket op www.rijksoverheid.nl/steunpakket.

08:00
Weekcijfers corona
donderdag 26 augustus

In de periode van 18 t/m 24 augustus zijn er in de gemeente Stadskanaal 22 nieuwe besmettingen gemeld door de GGD. Er zijn in deze periode geen inwoners uit onze gemeente overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak van corona zijn er 2706 mensen besmet in de gemeente Stadskanaal.

In dezelfde periode zijn er in de provincie Groningen 486 nieuwe besmettingen gemeld (82 per 100.000) en zijn er geen personen overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak zijn er in totaal 47.615 mensen besmet in onze provincie.    

10:45
Scholen zijn weer begonnen
maandag 23 augustus

Vandaag kunnen alle leerlingen van de Noordelijke provincies weer naar school. Ook in het begin van dit nieuwe schooljaar moet iedereen zich aan de basisregels houden: handen wassen en laten testen bij klachten. Daarnaast gelden er aanvullende maatregelen voor het voortgezet onderwijs, het mbo, hbo en universiteiten. Bekijk op deze pagina van de Rijksoverheid welke regels er gelden.

14:30
Weekcijfers corona
woensdag 18 augustus

In de periode van 11 t/m 17 augustus zijn er in de gemeente Stadskanaal 13 nieuwe besmettingen gemeld door de GGD. Er zijn in deze periode geen inwoners uit onze gemeente overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak van corona zijn er 2684 mensen besmet in de gemeente Stadskanaal.

In dezelfde periode zijn er in de provincie Groningen 465 nieuwe besmettingen gemeld (76 per 100.000) en is er 1 persoon overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak zijn er in totaal 47.129 mensen besmet in onze provincie.   

09:45
Pagepop geannuleerd
woensdag 18 augustus

Het Pagepopfestival gaat op 11 september niet door, dat laat het bestuur van het evenement via Facebook weten. Door de coronamaatregelen ziet de organisatie geen andere mogelijkheid. De volgende editie staat al wel gepland: 17 t/m 19 juni 2022. Bekijk het hele bericht van het bestuur op hun Facebookpagina.

08:45
Eerste prik zonder afspraak
woensdag 18 augustus

Heeft u nog geen eerste prik gehad? Dan kunt u via de website prikken zonder afspraak een locatie bij u in de buurt vinden waar u zonder afspraak terecht kunt. Tijdens de eerste prik wordt meteen een afspraak gemaakt voor de tweede prik. Neem uw mondkapje en legitimatiebewijs mee als u uw eerste prik gaat halen.

16:15
Geen nieuwe vaccinatieafspraken in Fox
dinsdag 17 augustus

Vanaf maandag 16 augustus is de vaccinatielocatie Fox in Stadskanaal gesloten voor nieuwe afspraken. Iedereen die nog een afspraak heeft staan kan nog gewoon een prik halen op die locatie. Komende vrijdag is er een uitzondering: op die dag kan iedereen zonder afspraak binnenlopen voor een eerste vaccinatie. Kijk voor de actuele locaties en de mobiele vaccinatielocaties op de website van de GGD.

13:45
Onderwijs gaat verder open, andere coronamaatregelen verlengd
maandag 16 augustus

Vrijdagavond gaven minister-president Rutte en minister De Jonge een persconferentie. Ze vertelden dat ze de coronamaatregelen verlengen tot en met 19 september. Alleen in het onderwijs komt er een versoepeling. Studenten van het mbo, hbo en de universiteit kunnen vanaf het nieuwe studiejaar (dat rond 30 augustus begint) weer fysiek onderwijs volgen. De 1,5 meter geldt dan niet meer. Er gelden nog wel andere regels: er mogen maximaal 75 studenten in één lokaal en mondkapjes zijn buiten de lessen verplicht. Bekijk de volledige samenvatting van de persconferentie op de website van de Rijksoverheid.

12:45
Corona risiconiveau omlaag
donderdag 12 augustus

Het corona risiconiveau in de provincie Groningen is op 11 augustus bijgesteld van 'zeer ernstig' naar 'zorgelijk'. Dit is te danken aan de snelle daling van het aantal nieuwe besmettingen en de daling van het aantal ziekenhuisopnames. Er liggen op dit moment 9 mensen op de verpleegafdelingen en 3 mensen op de intensive care in ziekenhuizen in de provincie Groningen.

13:30
Weekcijfers corona
woensdag 11 augustus

In de periode van 4 t/m 10 augustus zijn er in de gemeente Stadskanaal 17 nieuwe besmettingen gemeld door de GGD (73 per 100.000). Er zijn in deze periode geen inwoners uit onze gemeente overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak van corona zijn er 2671 mensen besmet in de gemeente Stadskanaal.

In dezelfde periode zijn er in de provincie Groningen 446 nieuwe besmettingen gemeld (77 per 100.000) en is er 1 persoon overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak zijn er in totaal 46.664 mensen besmet in onze provincie.  

10:30
Spelweek in Onstwedde
woensdag 11 augustus

Bijna 200 kinderen hebben zich opgegeven voor de spelweek in Onstwedde. Deze wordt gehouden in de laatste week van de zomervakantie. Vorig jaar ging de traditionele week niet door wegens corona, maar dit jaar is het wel mogelijk om binnen de richtlijnen het evenement te organiseren. De spelweek in Onstwedde staat in het teken van knutselen, speurtochten en dagtrips. 

09:45
Coronabewijs bij terugkomst in Nederland
dinsdag 10 augustus

Een goede voorbereiding is ook voor uw terugreis naar Nederland belangrijk. Komt u terug uit een geel EU-land? Dan heeft een coronabewijs (vaccinatie-, herstel- of testbewijs) nodig. Ga wijs op reis en controleer voor de heen- én terugreis de website van de Rijksoverheid.

13:45
Gratis zelftests
maandag 9 augustus

Tussen 10 augustus en 1 september krijgt ieder huishouden een brief van het ministerie van Volksgezondheid. In de brief staat een code waarmee u twee gratis zelftests kunt bestellen. Het ministerie wil hiermee voorkomen dat het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames na de vakantie fors oplopen. Dit was vorig jaar het geval na de zomerperiode. Meer informatie over de gratis zelftests staat op de website van de Rijksoverheid.

13:30
Internationaal korfbaltoernooi in Stadskanaal geannuleerd
maandag 9 augustus

De organisatie van het internationale korfbaltoernooi laat weten dat het evenement dit jaar niet doorgaat. Het toernooi wordt jaarlijks door korfbalvereniging Stadskanaal ’74 georganiseerd. De organisatie vindt het niet verantwoord om sporters vanuit alle delen van de wereld naar Nederland te laten vliegen en te laten korfballen in Stadskanaal.

10:15
Weekcijfers corona
donderdag 5 augustus

In de periode van 28 juli t/m 3 augustus zijn er in de gemeente Stadskanaal 26 nieuwe besmettingen gemeld door de GGD. Er is in deze periode 1 inwoner uit onze gemeente overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak van corona zijn er 2654 mensen besmet in de gemeente Stadskanaal.  In dezelfde periode zijn er in de provincie Groningen 564 nieuwe besmettingen gemeld (105 per 100.000) en is er 1 persoon overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak zijn er in totaal 46.218 mensen besmet in onze provincie.  

15:00
Kabinet verlengt verbod op eendaagse evenementen zonder vaste zitplaats
maandag 2 augustus

Tot 1 september zijn eendaagse evenementen zonder vaste zitplaats niet toegestaan. Kleinschalige evenementen met maximaal 750 bezoekers zijn onder strikte voorwaarden, waaronder het werken met coronatoegangsbewijzen, wel toegestaan vanaf 14 augustus.

Bekijk de uitleg en de voorwaarden voor de kleine evenementen op de website van de Rijksoverheid.

13:15
Vanaf oktober nog drie vaccinatielocaties in de provincie
maandag 2 augustus

Vanaf oktober vaccineert GGD Groningen nog op drie locaties in de provincie: Veendam, Zuidhorn en Groningen. Dit betekent dat er zes locaties sluiten, waaronder de vaccinatielocatie in Stadskanaal. De GGD doet dit omdat de meeste mensen volledig zijn gevaccineerd in het najaar. Lees er hier meer over.

09:00
Vervroegde tweede vaccinatie voor 18-plussers
maandag 2 augustus

Ook 18-plussers die een eerste vaccinatie met BioNTech/Pfizer of Moderna hebben, kunnen nu hun tweede vaccinatieafspraak vervroegen. Het geldt voor mensen die een tweede afspraak hebben vanaf 16 augustus en daarna. Voor deze groep geldt een interval van 28 dagen tussen vaccinaties. Iedereen die in aanmerking komt krijgen ter attentie een sms.

12:30
Weekcijfers corona
woensdag 28 juli

In de periode van 21 t/m 27 juli zijn er in de gemeente Stadskanaal 24 nieuwe besmettingen gemeld door de GGD. Er zijn in deze periode geen inwoners uit onze gemeente overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak van corona zijn er 2628 mensen besmet in de gemeente Stadskanaal.  

In dezelfde periode zijn er in de provincie Groningen 1094 nieuwe besmettingen gemeld (188 per 100.000) en is er 1 persoon overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak zijn er in totaal 45.654 mensen besmet in onze provincie.  

10:45
Nieuwe reisadviezen
dinsdag 27 juli

Vanaf vandaag gaat het reisadvies voor alle EU-landen op groen of geel. Dit betekent dat deze landen door Nederland worden beoordeeld als ‘laag risico’ en u op vakantie kunt in deze landen. Als u vanuit een geel EU-land terugreist, dan hoeft u bij terugkomst niet in quarantaine. Met de app CoronaCheck kunt u aantonen dat u volledig bent gevaccineerd of hersteld bent van corona. Bent u dat niet? Dan moet u zich voor vertrek naar Nederland laten testen. Deze regels gelden niet als u uit een groen land komt.

Let op: andere landen hebben eigen inreisregels. Dit betekent dat zij Nederland wél als risicoland kunnen zien en extra regels opleggen bij het inreizen. Kijk daarom van tevoren op www.wijsopreis.nl om te bekijken welke inreisregels er gelden in het land van bestemming.

13:15
Vervroegde tweede prik voor jongeren
maandag 26 juli

Jongeren tussen de 12 en 17 jaar kunnen eerder een afspraak krijgen voor een tweede prik. Minister Hugo de Jonge roept deze groep op om hun afspraak te versnellen als ze een tweede prik gepland hebben na 16 augustus. Vanaf begin augustus zijn er meer vaccins beschikbaar. De boodschap van de minister voor mensen die nog niet gevaccineerd zijn: plan uw prik, u bent snel aan de beurt.

13:45
TONK-uitkering verlengd en voorwaarden verruimd
woensdag 30 juni

Met terugwerkende kracht zijn de voorwaarden voor de TONK-regeling verruimd. Hierdoor komen meer huishoudens in aanmerking voor een uitkering. Benieuwd of u in aanmerking komt? Bekijk dan de voorwaarden.

15:30
Weekcijfers corona
woensdag 23 juni

In de periode van 16 t/m 23 juni zijn er in de gemeente Stadskanaal 2 nieuwe besmettingen gemeld door de GGD. Er zijn in deze periode geen inwoners uit onze gemeente overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak van corona zijn er 2531 mensen besmet in de gemeente Stadskanaal. In dezelfde periode zijn er in de provincie Groningen 105 nieuwe besmettingen gemeld (18 per 100.000) en zijn er geen personen overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak zijn er in totaal 37.942 mensen besmet in onze provincie.

09:00
Nederland gaat bijna volledig van het slot
zaterdag 19 juni

Gisteravond was er weer een persconferentie. Rutte en De Jonge vertelden dat er al 13 miljoen mensen minimaal één prik hebben gekregen. Daarom zijn er versoepelingen vanaf 26 juni:

 

 • Thuis mag u meer visite ontvangen, er geldt geen maximum aantal meer
 • Er zijn geen regels meer voor het aantal mensen in groepen buiten
 • Een mondkapje is alleen binnen verplicht op plekken waar 1,5 meter houden niet kan
 • U mag de helft van de tijd weer op kantoor werken
 • De openingstijden van winkels, restaurants en theaters gaan terug naar normaal
 • Amateurwedstrijd mogen weer, ook met publiek
 • Festivals en andere grote evenementen mogen weer met coronatoegangsbewijs
 • Winkels mogen weer na 22 uur alcohol verkopen
 • Er komen gratis testen voor mensen die op vakantie gaan in juli en augustus

                                    

De basisregels blijven nog wel van kracht: hou 1,5 meter afstand, was je handen, blijf thuis en laat u testen bij klachten. In augustus bekijkt het kabinet of ook deze maatregelen mogen vervallen. Bekijk de uitgebreide versie van de versoepelingen op de website van de Rijksoverheid.

12:30
Weekcijfers corona
woensdag 16 juni

In de periode van 9 t/m 15 juni zijn er in de gemeente Stadskanaal 5 nieuwe besmettingen gemeld door de GGD. Er zijn in deze periode geen inwoners uit onze gemeente overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak van corona zijn er 2529 mensen besmet in de gemeente Stadskanaal. In dezelfde periode zijn er in de provincie Groningen 150 nieuwe besmettingen gemeld (29 per 100.000) en zijn er geen personen overleden als gevolg van corona. Sinds de uitbraak zijn er in totaal 37.837 mensen besmet in onze provincie.

13:45
Tozo regeling en inkomstenbelasting 2020
dinsdag 2 februari

Afgelopen week zijn de jaaropgaven verstuurd naar inwoners die gebruik hebben gemaakt van de Tozo regeling.

Hierover komen ontzettend veel vragen binnen. Vooral over situaties waarin u gehuwd of samenwonend bent en uw partner géén Tozo heeft aangevraagd.

Hoe zit het?

Als u, als zelfstandige, een uitkering op grond van de Tozo heeft aangevraagd dan is de toekenning gebeurd aan u én uw partner. De Tozo is een bijstandsuitkering. De hoogte van een bijstandsuitkering wordt vastgesteld naar aanleiding van het gezamenlijk gezinsinkomen. Bij gehuwden en samenwonenden is het daarom niet mogelijk dat slechts één van de partners een uitkering krijgt. Daardoor ontvangen u en uw partner beide een jaaropgave.

Tijdens Tozo 1, die liep vanaf maart tot en met mei 2020, telde het inkomen van uw partner niet mee, maar wordt een deel van de verstrekte uitkering wel bij het inkomen van de partner opgeteld voor de Belastingdienst. Dit heeft in sommige gevallen gevolgen voor de aangifte. Meer informatie staat op de website van de Rijksoverheid.

 

12:00
Basisscholen maandag 8 februari weer open
maandag 1 februari

Vanaf maandag 8 januari gaan de basisscholen, de kinderdagopvang en het speciaal (basis)onderwijs weer volledig open.

Dat heeft het kabinet zondag 31 januari besloten. De buitenschoolse opvang (bso) blijft gesloten. Groepen kinderen op de bso zijn niet gelijk aan die op school, waardoor het openen van de bso tot extra contacten en mogelijk extra besmettingen zou leiden. Meer informatie staat op de website van de Rijksoverheid.

09:30
Avondklok vanaf zaterdag 23 januari
vrijdag 22 januari

De Kamer heeft gisteren ingestemd met een avondklok vanaf aanstaande zaterdag 23 januari 2021.

Dat betekent dat iedereen vanaf zaterdag tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Indien u noodzakelijkerwijs toch na 21:00 uur naar buiten moet, dan heeft u hiervoor een geldige verklaring nodig. Deze kunt u niet aanvragen via de gemeente, maar kunt u downloaden via de site van de Rijksoverheid. Dat geldt ook voor werkgeversverklaringen.
Meer informatie? Kijk op de site van de Rijksoverheid over de avondklok.

16:45
Tozo regeling voor ondernemers
donderdag 17 december

Bent u zelfstandig en getroffen door de maatregelen?

Kijk dan of u in aanmerking komt voor de Tozo regeling en hoe u deze regeling kunt aanvragen.
Wilt u altijd de meest actuele informatie over regelingen voor ondernemers? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid.

 

13:30
Loket derde aanvraagperiode NOW vanaf vandaag geopend
maandag 16 november

Werkgevers die gebruik willen maken van de derde tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) kunnen vanaf vandaag een aanvraag doen bij UWV. Ze kunnen een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming in de loonkosten voor de maanden oktober tot en met december 2020.

De voorwaarden zijn op een aantal punten afwijkend ten opzichte van de vorige periode. Het is voor u als werkgever van belang u zich van te voren goed informeert, zodat de aanvraag in één keer goed en volledig ingevuld wordt. Op de website van het UWV is alle informatie te vinden. Aanvragen voor de derde periode van de NOW-regeling kunnen worden ingediend tot en met zondag 13 december 2020.